Marius Dulce: La Călăraşi, PSD nu are nevoie de un candidat, ci de un câştigător!

Marius Dulce: La Călăraşi, PSD nu are nevoie de un candidat, ci de un câştigător!

Preşedintele PSD Călăraşi, Marius Dulce, a anunţat, recent, că în primăvara anului viitor, partidul va desemna, în urma unui sondaj de opinie, candidatul pentru Primăria Călăraşi, la localele din 2020. Desemnat candidat pe ultima sută de metri, Dulce a obţinut în 2016 un rezultat bun dar insuficient să câştige şi bătălia. Pentru a nu se mai repeta erorile trecutului, Dulce propune ca sondajul să aibă loc cât mai repede astfel încăt, cel desemnat să dispună de timpul necesar pentru a-şi promova obiectivele în rândul călărăşenilor.

Pe de altă parte, Dulce susţine prin intermediul interviului de mai jos, că peste 2 ani, principalul adversar al PSD este chiar PSD. În viziunea, partidul are nevoie de oameni puternici care să aibă capacitatea de a strânge cât mai mulţi călărăşeni în jurul  lor şi împreună să ofere o nouă perspectivă de dezvoltare a Călăraşiului.

 

Domnule Dulce, aţi anunţat recent în cadrul unei conferinţe de presă că cel mai târziu în luna martie a anului viitor, PSD va desemna, în urma unui sondaj de opnie, candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi. Câţi pretendenţi credeţi că există în cadrul partidului şi care ar fi calităţile pe care ar trebui să le aibă viitorul candidat PSD astfel încât să aibă şi şanse de succes în 2020? Şi dumneavoastră aţi trecut în urmă cu 2 ani printr-o asemnea „experienţă”.

În primul rând, îmi menţin declaraţia şi anume că trebuie să ieşim, cel târziu spre sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, anul viitor, cu un candidat care trebuie să fie câştigător! Să nu mai repetăm greşeala de a ieşi cu cineva, cu o lună şi jumătate – două înainte de alegeri şi să nu ne mai ancorăm de, nu ştiu ce, idei că va veni vreun „salvator”. Nu. Trebui să scoatem cât mai repede acel candidat câştigător. La Călăraşi, PSD nu are nevoie de un candidat, are nevoie de un câştigător! În momentul în care toată lumea va crede în el şi vor trage toţi la aceeaşi barcă, acel om va fi câştigător. El va trebui să ştie să aducă oamenii lângă el, să ştie că e susţinut de toată lumea. În trecut, când şi eu am fost desemnat candidat, n-am simţit această „armonie” cu ceilalţi, să zicem. A fost, mai degrabă, o obligaţie morală ca să candideze cineva de la PSD. Am ieşit pe ultima sută de metri şi cred că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă la acel moment.

Acum, în competiţia care va avea loc în 2020, e normal să ieşim cu un candidat din timp ca să aibă posibilitatea să se facă cunoscut. Să ştim ce proiecte punem la cale în beneficiul călărăşenilor. Altfel spus să nu le mai arătăm oamenilor doar fotografii. Călăraşiul are nevoie de proiecte fezabile. Indiferent de sursa de finanţare, trebuie să luăm în calcul mentenţa lor dar şi cheltuielile pentru susţinerea proiectelor. E foarte important să ştim ce mentenanţă presupune acel proiect, ce destinaţie îi dăm şi cum „recuperăm” acea investiţie care trebuie să aducă în timp plusvaloare.

Câţi colegi de-ai dumneavoastră şi-au manifestat până acum intenţia de a participa la acel sondaj?

Din câte ştiu eu, erau la un moment dat interesaţi 5 sau 6 persoane. Cu siguranţă, eu voi fi printre ei în sondaj.

N-ar fi fost mai potrivit ca şi ceilalţi să-şi manifeste public intenţia?

Cu certitudine, acele nume care vor apărea în sondaj, vor fi publicate la momentul potrivit iar călărăşenii vor avea posibilitatea să-şi spună părerea.

Nu ne puteţi da câteva nume?

Nu, nu e colegial. Ştiu doar că eu voi intra în această competiţie. Îl voi susţine pe acela care se va clasa pe primul loc şi am pretenţia ca şi ceilalţă să mă susţină dacă mă voi situa înaintea lor în preferinţele călărăşenilor.

Acest număr 5 sau 6 denotă cumva o „inflaţie” de doritori, un soi de „neseriozitate” din partea lor sau, dimpotrivă, partidul dispune de suficiente resurse valoroase?

Am crezut întotdeauna că PSD are resurse, oameni să iasă în faţă. Sper să fie cât mai mulţi pentru că avem nevoie de câţi mai mulţi oameni implicaţi în poltică, în politica locală. Nu mai avem timp ca să stăm deoparte pentru că trebuie luate decizii astfel încât acest oraş să devină şi mai frumos, cu un viitor predictibl

În mod normal, bătălia din 2020 se va da cu PNL şi probabil cu primarul în funcţie...

Bătălia asta se va da în primul rând cu noi înşine. Să ştim cum să atragem voturile de la acei călărăşeni care n-au ieşit la vot data trecută. Trebuie să-şi aducem lângă noi. După aceea să vedem ce intenţionează să facă adversarii noştri. În ceea ce ne priveşte, consider că trebuie să avem puterea de convingere să aducem alături de noi oamenii nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Călăraşi. Astfel putem să învingem!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.