PSD / R. Paţurcă: Sunt convinsă că această moţiune de cenzură nu va avea sorţi de izbândă!

PSD / R. Paţurcă: Sunt convinsă că această moţiune de cenzură nu va avea sorţi de izbândă!

Senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi, a declarat vinery, în cadrul unei conferinţe de presă, că moţiunea de cenzură depusă în această săptămână la adresa Cabinetului Dăncilă de cele 5 partide din Opoziţie nu va avea sorţi de izbândă. “Eu, personal, sunt convinsă că moţiunea de cenzură nu are sorţi de izbândă. Am discutat alături de domnul preşedinte (n.r. Iulian Iacomi) cu colegii mei parlamentari şi nu încape îndoială, vom merge la Bucureşti cu gândul că nu vom susţine această moţiune. Acesta va fi mandatul PSD Călăraşi” a spus Roxana Paţurcă, domnia sa adăugând “Din discuţiile pe care le am cu colegi din Opoziţie, ştiu că nu vor fi prezenţi în marea lor majoritate. O să vedeţi şi dumneavoastră că nu va trece această moţiune. Cei din Opoziţie nu-şi doresc decât să întârzie şi să creeze această campanie murdară prin intermediul unor acuzaţii nefondate. Dovadă că nu şi-au dorit ca votul moţiunii să aibă loc nici luni, nici marţi şi nici miercuri. Să vedem dacă vor reuşi joi.”

Liderul PSD Călăraşi a mai transmis şi un mesaj Opoziţiei subliniind că “dacă va pleca Viorica Dăncilă, va pleca din Guvern pe data de 24 după ce va deveni preşedinte al României.”

La 1 octombrie 2019, a fost depusă în Parlament moţiunea de cenzură "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!" la adresa Guvernului Dăncilă. Documentul este semnat de 237 de parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de foşti parlamentari PSD. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Joi, 3 octombrie, moţiunea a fost citită în şedinţa plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor de către senatorul PNL Florin Cîţu, în prezenţa a 128 de deputaţi şi senatori.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată joia viitoare.