PSD / R. Paţurcă: Am primit garanţii că profesorii vor primi drepturile băneşti obţinute în urma sentinţelor judecătoreşti

Foto PSD conf presa

 

Senatorul PSD, Roxana Paţurcă, a declarat miercurea trecută, în cadrul unei conferinţe de presă că în urma unor discuţii purtate cu ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a primit garanţii din partea acestuia că salariaţii din sistemul de învăţământ vor încasa drepturile băneşti obţinute în urma sentinţelor judecătoreşti. „Am avut ocazia să vorbesc cu domnul Liviu Pop, ministrul Educaţiei garantându-mi că profesorii din judeţul Călăraşi vor primi drepturile băneşti obţinute în urma sentinţelor judecătoreşti” a spus parlamentarul PSD care a mai adăugat că profesorii vor primi în primul semestru al anului viitor voucherele de vacanţă dar şi măririle salariale promise.

Sumele așteptate de cadrele didactice trebuie plătite în urma sentințelor judecătorești prin care dascălii au primit aceste drepturi aferente tăierilor de 25% din salarii efectuate în 2010. Alte două tranșe reprezentând plata acestor drepturi au fost efectuate către dascăli în anii 2015 și 2016. La nivel national, suma pentru plata sentinţelor şi a dobânzilor, este estimată la 700 de milioane de lei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.