PSD: Preşedintele Iohannis a fost ales ca să îi slujească pe cetăţeni, nu ca să acopere hoţiile Guvernului său

PSD: Preşedintele Iohannis a fost ales ca să îi slujească pe cetăţeni, nu ca să acopere hoţiile Guvernului său

Partidul Social Democrat apreciază drept incalificabile acuzaţiile exprimate de preşedintele Iohannis cu privire la majoritatea parlamentară care a aprobat prelungirea stării de urgenţă, în condiţiile respectării drepturilor omului, a Constituţiei, a transparenţei faţă de cetăţeni.

Toate partidele politice, cu excepţia PNL, au criticat Guvernul pentru modul haotic în care a gestionat criza generată de pandemia de coronavirus.

Preşedintele este supărat că Parlamentul doreşte ordine în toate aceste ordonanţe militare, emise la miez de noapte şi care se bat cap în cap.

Preşedintele este supărat că Parlamentul, la fel ca toţi cetăţenii acestei ţări, doreşte transparenţa comunicărilor privind situaţia exactă şi în timp real a evoluţiei COVID-19 pe teritoriul ţării. De ce? Nu este normal ca toţi românii să ştie aceste lucruri?

Preşedintele nu a explicat de ce este supărat că Parlamentul a obligat Guvernul să prezinte informaţii cu privire la achiziţiile de materiale sanitare care se fac în această perioadă. Este ceva de ascuns în legătură cu aceste achiziţii? Este ceva ce preşedintele Iohannis nu doreşte să se afle despre achiziţiile făcute de Guvern?

PSD îi atrage atenţia preşedintelui Klaus Iohannis să nu confunde "responsabilizarea", cu "împovărarea". A cere Guvernului să fie transparent, să informeze corect populaţia şi să fie atent cu banul public nu înseamnă "împovărare", ci "responsabilizare" faţă de cetăţenii români. Doar în dictatură, transparenţa şi informarea cetăţenilor cu privire la cheltuielile publice reprezintă o "împovărare" pentru decidenţi!

Biroul de Presa al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.