PSD Olteniţa / P. Ţone: După părerea mea, noi vom fi pe primul loc în judeţul Călăraşi!

PSD Olteniţa / P. Ţone: După părerea mea, noi vom fi pe primul loc în judeţul Călăraşi!

Vicepreşedintele PSD Călăraşi, Petre Ţone, primarul municipiului Olteniţa s-a referit la şansele partidului pe care-l reprezintă la alegerile europarlamentare din 26 mai, subliniind că un rezultat bun va fi obţinut doar în urma unui dialog susţinut cu cetăţenii care trebuie să cunoască toate realizările guvernării PSD.

 

Domnule primar, alegerile europarlamentare bat la uşă. În calitate de vicepreşedinte aş dori să ne spuneţi care credeţi că sunt şansele PSD?

La noi, şansele partidului de a câştiga aceste alegeri sunt foarte mari. După părerea mea, noi vom fi pe primul loc în judeţul Călăraşi. Acum 5 ani, când a început cu adevărat revirimentul, m-am apropiat foarte mult de Călăraşi, ca scor. Noi, la Olteniţa, am câştigat detaşat. Am obţinut un procent de 48,35%. La nivelul judeţului, PSD a avut 32,54% iar PNL, 34,93%. În schimb, la Olteniţa, PNL a avut un procent de doar 13%.

Ar fi păcat acum, la câte beneficii a generat guvernarea PSD, să nu-i putem convinge pe oameni să ne dea votul. Mai ales după ce s-a întâmplat şi la Bruxelles, unde vă aduc aminte europarlamentarii PNL au votat împotriva României., Acolo, în schimb, europarlamentarii PSD au făcut o figură extrem de frumoasă. Acum îmi explic şi sensul mesajelor PSD de pe bannere. Indiferent cât ne-am certa în ţară, este inadmisibil să fie aruncat cu atâta noroi, cu atâta mizerie, murdărie în capul României de către europarlamentari precum Cristian Preda, Monica Macovei, Siegfried Mureşan, chiar şi Alina Vălean ori Cristian Buşoi. Toţi a votat împotriva României! Acolo avem nevoie de oameni cu coloană vertebrală, oameni care ştiu să iubească această ţară. Din aceste motive, eu sper să obţinem un rezultat pozitiv. Dar ca să putem face o campanie eficientă, în folosul candidaţilor noştri, trebuie neapărat să vorbim de realizările din ţară. Omul simplu trebuie să vadă beneficiile aduse de PSD. Am spus-o în dese rânduri în ultima vreme. În ultimii 6 ani şi jumătate, avem cea mai mare stabilitate post decembristă. Spre exemplu, valoarea unui euro a crescut cam cu 10% în această perioadă. Dar benzina e mai ieftină decât în urmă cu 6-7 ani. În toate ţările europene, nivelul de trai se măsoară şi prin numărul de galoane de benzină care pot fi achiziţionate din veniturile proprii. La noi, vorbim de un trend descendent. Nu mai vorbesc de punctul de pensie. În 2012 era de 732 de lei, acum e la 1100 de lei iar din septembrie va ajunge la 1275 de lei.

Pe de altă parte, e adevărat că sunt şi pusee inflaţioniste. Anul acesta, a fost un astfel de puseu la cartofi. Nu mă fac că nu-l văd. Sunt acum nişte preţuri exorbitante pe care nu le înţeleg. La fel se întâmplă şi cu roşiile aduse de afară. Aduceţi – vă aminte acum 2-3 ani a fost criza unutului franţuzesc. A trecut. Acum, 2 ani, oul ajunsese la 1 leu. A căzut apoi la 40 de bani. Acum valorează 60 de bani pentru că se apropie Paştele. Veţi vedea o altă scădere după aceste sărbători.

Noi trebuie să vorbim cu oamenii. La Olteniţa, cel puţin asta am făcut! Le-am explicat ce se întâmplă. În ciuda criticilor de care am parte încerc să creez un cadru în care oamenii, pe lângă, un nivel de trai mai bun, să aibă şi o viaţă activă şi din punct de vedere al „frumosului”. Dacă mergeţi acum în Parcul Central, e ceva de vis acum. Avem alei întregi cu lalele, la fel cum e şi în faţa Primăriei, ori pe drumul dispre gară. Cred că aţi observat cât sunt de frumoase!

Unul dintre cei mari contestatari ai mei care spunea că vom face o parcare la parc, se plimba deunăzi cu copiii pe acolo. Cineva l-a întrebat cum e cu parcarea iar dumnealui a dat un răspuns de toată jena „Păi ce, nu trebuia să facă asta? Că doar d-aia e acolo, la Primărie!” În momentul în care am iniţiat lucrările de modernizare a Parcului, m-au contestat şi m-au făcut în toate felurile. El mi-a făcut şi o plângere penală că am tăiat nişte pomi în zonă. Dar acum, se bucură împreună cu copiii săi de cum arată locaţia. Mie mi se pare normal pentru că eu nu-s doar primarul PSD-ului. Mai e cineva, despre care mi-e greu să cred că a devenit şi profesor. La  o postare pe Facebook că spitalul arată extraordinar de frumos având şi o aparatură pe măsură, Cristrtina Drăgan, căci despre ea e vorba, a scris că aparatura e de la Milescu. Cât de slugă poţi să fii ca să afirmi aşa ceva? Cum aş fi ţinut eu ascunsă aparatura?

Dar, mergem mai departe, suntem obligaţi să le respectaăm punctele de vedere dar atunci când avem opinii să le afirmăm cu tărie.

Vă spuneam de asemenea că se vor găsi şi în partid la mine „puritani” care mă vor critica pentru faptul că-l apreciez pe Ciprian Pandea. Poate să facă fiecare şi scară la Dumnezeu, eu voi afirma tot timplu că a fost un preşedinte bun care ne-a ajutat pe toţi şi că merita poate puţin mai mult respect din partea unora dintre noi. Dar nu mă refer la acei slugoi care pupă condurii sau talpa sultanului!

A fost, într-adevăr, un lider de partid care s-a preocupat şi de soarta primarilor de la PNL pentru că până la urmă interesul său ca judeţul să se dezvolte în integralitatea lui.

Aşa este. Nu pot însă să nu remarc şi faptul că şi activitatea domnului Iacomi are premise foarte bună. Împreună cu dumnealui ne-am întâlnit cu ministrul Dezvoltării Regionale. Ultima întâlnire de acest gen a avut loc în 2015 când ministru era domnul Dragnea.

Nu ştiu ce parcurs politic va avea domnul Iacomi, singur va trebui să-şi gestioneze acest drum. Şi dumnealui poate fi criticat, aşa cum am făcut-o şi eu uneori, cum face acum Râjnoveanu dar după părerea mea într-un mod incorect, fără argumente. Dumnealui se vrea un fel de jandarm dar nu ştiu cine l-a învestit cu acest rol în PSD. Eu pe această cale îi transmit că nu e învestit şi de mine.

Domnului Iacomi îi doresc mult succes înactivitatea pe care o face dar şi mai multă fermitate. Dacă se va lăsa călcat pe bombeu de cei de la el în jos, indiferent de nume sau funcţie, va avea doar de pierdut.

În rest, putem avea fiecare dintre noi, primarii PSD, orice părere. Dar ar fi bine să vorbim în cadrul partidului şi dacă e posibil să nu ne mai atacăm unul pe altul.

Mulţumesc şi succes!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.