Managerii Spitalului Județean din Călărași trebuie convinși de ministrul Sănătății să ceară dotările necesare!

Managerii Spitalului Județean din Călărași trebuie convinși de ministrul Sănătății să ceară dotările necesare!

Marți seară, ministrul Sănătăţii, doamna Sorina Pintea a venit val-vârtej la Călărași, într-o vizită-fulger la Spitalul Județean, o ruină” din punct de vedere al dotărilor. A fost însoțită în vizita inopinată de doamna senator Roxana Pațurcă, cea care ne-a obișnuit de-a lungul timpului pentru modul în care a știut mereu să atragă atenția autorităților de la București asupra problemelor din județul nostru.

Motivul vizitei a fost efectuarea unui control inopinat, așa cum ministrul Sănătății a procedat și la alte unități județene din țară. Deși nu au fost găsite nereguli grave, o altă situație a reieșit în urma acestei vizite: nu știm să cerem pentru spitalul județean dotările necesare de la minister! Bani ar fi, dar mai trebuie și să fie ceruți.

Managerii spitalului ar fi făcut o cerere pentru dotări în valoare de 200.000 lei, numai că Spitalul Județean Călărași ar avea nevoie de dotări în valoare de peste 2 milioane lei, bani care sunt disponibili la buget! Ministrul Sănătății, fost manager de spital la rândul ei, a dus o adevărată muncă de lămurire cu managerii spitalului din Călărași pentru a-i convinge că unitatea medicală din județul nostru are nevoie urgentă de dotări.

Am stat de vorbă cu doamna senator Roxana Pațurcă în legătură cu toată această situație paradoxală: ”Vizita inopinată pe care ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, a făcut-o marți seară la Spitalul Județean din Călărași a însemnat un bun prilej pentru noi toți de a realiza un adevăr: lipsa dotărilor medicale nu va putea fi înlocuită niciodată de dăruirea medicilor care încearcă, prin profesionalismul lor, să suplinească absența unei aparaturi de ultimă generație.

Așa cum observa și doamna ministru, la Călărași există un colectiv de medici care fac minuni. Cu toate acestea, actul medical și grija față de pacient ar avea mult de câștigat dacă...am ști să cerem dotările necesare, aparatura medicală care se regăsește în alte spitale.

Fonduri la buget sunt. Calculele ministerului arată că există suficienți bani pentru dotarea cu aparatură medicală modernă a tuturor spitalelor județene din țară, fiecărei unități revenindu-i peste 2 milioane lei..

De ce Spitalul Județean Călărași nu a făcut cereri pentru a obține această dotare? De ce nu putem să creăm și pentru spitalul din județul nostru aceleași condiții ca cele pe care le oferă alte spitale pacienților lor?

Trebuie să fim conștienți de un lucru: acei medici profesioniști care fac minuni pentru călărășeni nu vor putea activa la nesfârșit. Din urmă trebuie să vină alte generații de medici care să salveze viețile celor care calcă pragul Spitalului Județean cu speranță.

Nu mai este vorba de salarii aici - salariile medicilor și personalului medical au crescut în ultimii doi ani. Totuși, la condiții salariale egale, un medic își va alege întotdeauna o unitate dotată corespunzător, cu aparatură medicală care să îi ușureze munca și care să îi ofere tot suportul pentru diagnostice și tratamente corecte și eficiente.

Oare nu ne dorim să aducem medici buni la Călărași? De ce nu profităm de fondurile destinate dotării corespunzătoare a spitalelor județene? De ce trebuie să vină ministrul Sănătății în controale inopinate pentru a ne spune că nu știm să cerem ceea ce ne-ar fi ajutat să aducem Spitalul Județean Călărași la un alt standard?

Sper ca ziua de ieri să fi oferit un prilej bun pentru cei care trebuie să realizeze, măcar în ceasul al doisprezecelea, că ar fi putut face mult mai multe pentru Spitalul Județean, pentru călărășeni.” a declarat parlamentarul călărăşean.

Chiar - de ce nu știm să ne cerem drepturile? De ce nu profităm de existența fondurilor pentru dotări medicale? De ce nu vrem să ridicăm Spitalul Județean la un anumit standard?

Poate ne va răspunde managerul spitalului în zilele următoare...după ce va face cererea care trebuie către minister.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.