PSD / R. Paţurcă: Românii nu sunt plătiți (încă) pe măsura productivității lor

PSD / R. Paţurcă: Românii nu sunt plătiți (încă) pe măsura productivității lor

În România, productivitatea muncii este net superioară salariilor încasate de români. Este realitatea care reiese din analizele instituţiilor financiare europene şi ale BNR şi care a stat la baza deciziilor de majorare a salariilor, incluse în programul de guvernare şi implementate de executiv în ultimii doi ani. “Preşedintele Klaus Iohannis şi propaganda sa obsesiv antiPSD critică majorările salariale pentru că-şi doresc să-i poată manipula mai uşor pe românii. Cu cât aceştia ar fi mai preocupaţi doar de problemele financiare şi de precaritatea traiului de zi cu zi cu atât ar constitui o masă de manevră mai ușor de manipulat.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi care a mai adăugat “Deciziile guvernării PSD, majorările salariului minim şi celelalte majorări salariale, au adus mai mulţi bani în buzunarele românilor, au generat creștere economică şi o distribuție mai echitabilă a plusvalorii în societate, o împărțire mai echitabilă între veniturile salariaţilor şi câştigul patronatului. Există încă o diferență majoră între gradul de creștere al productivității muncii, care a crescut spectaculos și a ajuns la 65% din media UE, și cel de creștere a salariilor.”

În opinia sa “PSD va continua această politică de majorare a veniturilor populaţiei astfel încât la sfârşitul anului 2020, să recuperăm decalajul faţă de ţările din Uniunea Europeană.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.