PSD | N. Cionoiu: Consider necesară optimizarea cheltuirii banului public pe baza unor investigații realizate de specialiștii din minister

PSD | N. Cionoiu: Consider necesară optimizarea cheltuirii banului public pe baza unor investigații realizate de specialiștii din minister

Pe 24 februarie, senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu a depus la Parlament o interprelare la ministrului Dezvoltării Cseke Attila având ca obiect “Nereguli cu privire la ordinea de executare a lucrărilor finanțate prin fonduri nerambursabile europene şi naționale, pentru comunele din mediul rural”.

Iată mai jos textul integral al interpelării:

“Stimate domnule Ministru

În exercitarea atribuțiilor specifice activității în circumscripția electorală, am constatat o politică deficitară în ceea ce priveşte alocarea și utilizarea fondurilor nerambursabile, europene și naționale, acordate pentru mediul rural (PNDL 1, PNDL 2, AFIR). Sunt comune ce au aprobate fonduri europene pentru infrastructura drumurilor, dar nu au rezolvate problemele legate de apă, gaze, canalizări. Este nevoie de o anumită ordine în ceea ce priveşte finanțarea comunelor din mediul rural, trebuie să se țină seama de o anumită disciplină, pe anumite etape de dezvoltare.

În județul Cälärași există numeroase comune ce au finalizat lucrările legate de infrastructura drumurilor, inclusiv asfaltarea acestora, dar care nu au rezolvat problema canalizărilor. Ca atare, următoarele investiții în finalizarea canalizärilor vor avea ca rezultat deteriorarea asfaltului.

Având în vedere constrângerile bugetare pentru acest an, respectiv cele preconizate pentru anii următorii, consider necesară optimizarea cheltuirii banului public pe baza unor investigații realizate de specialiștii din minister, astfel încât banii să ajungă acolo unde trebuie.

Domnule Ministru, ținând cont de faptul că ivestiția in infrastuctură este o moștenire la care are dreptul atât generația actuală căt și cea viitoare, vă rog să dispuneți o analiză din care să rezulte gradul de alocare a fondurilor pentru infrastructură la nivelul județului Călărași.

Vă solicit domnule Ministru, ca alocarea viitoare a fondurilor pentru aceste lucrări să fie analizate și verificate de echipe de specialiști neangrenați politic pentru a putea preîntâmpina greșelile trecutului iar cheltuirea banilor europeni și naționali să se facă într- un mod eficient și în folosul comunității.”

Senator PSD de Călărași

Nicuşor Cionoiu

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.