PSD | N. Cionoiu: Acest proiect de cercetare este distrus de noul Guvern incapabil să protejeze interesele țării

PSD | N. Cionoiu: Acest  proiect de cercetare este distrus de noul Guvern incapabil să protejeze interesele țării

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu a declarat vineri pe pagina personală de Facebook că “cel mai important proiect de cercetare inițiat de țara noastră, Extreme Light Infrastructure (ELI), program ce a condus la construcția Laserului de la Măgurele este distrus de noul Guvern incapabil să protejeze interesele țării.’

„România a dispărut complet din vizorul UE privind integrarea în infrastructura de cercetare laser europeană, astfel pierde inițial poziția de stat membru gazdă și ulterior și cea de “ Observator”. Demersurile diplomatice făcute au eșuat din cauza guvernanților, deoarece au trimis solicitarea prea târziu.”, a mai adăugat senatorul social-democrat care și-a exprimat și nemulțumirea că “Fondurile pentru cercetare au fost tăiate din bugetul național, domeniul cercetării având o importantă minoră pentru actualul Guvern, în consecință țara noastră nu va participa la politica stiințifică europeană în domeniu.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.