PSD | M. Budăi: Ordonanța de Urgență a Guvernului Cîțu e și mai ticăloasă decât am crezut!

PSD | M. Budăi: Ordonanța de Urgență a Guvernului Cîțu e și mai ticăloasă decât am crezut!

Fostul ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi consideră că ordonanţa de urgenţă privind alocaţiile, adoptată miercuri, “e și mai ticăloasă” decât s-a crezut.

“Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor, fiecare de câte 20% și aruncă doar câțiva lei copiilor.

Astfel, creșterile din iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creștere, din pix, în prima zi a anului viitor, de la 214 lei la 243 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 de lei la 486 de lei pentru copiii de până la 2 ani și cei cu dizabilități. Iar începând cu 1 ianuarie 2023 alocațiile se vor indexa doar cu inflația.”, a scris pe pagina personală de Facebook Budăi care a conchis „Toate acestea în condițiile în care alocațiile copiilor ar fi trebuit să fie deja, potrivit legii votate de PSD în Parlamentul României, de 300, respectiv 600 de lei.”

Emiterea de către Guvern a unei ordonanţe pe tema alocaţiilor pentru copii este neconstituţională, atât timp cât în circuitul parlamentar este un act normativ pe această temă, a declarat, joi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

"PSD a dat o lege, domnul Iohannis a promulgat-o. A venit domnul Orban, care a dat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii. Acea ordonanţă, ca să devină lege, a intrat în circuitul parlamentar. Nu poţi să mai dai o ordonanţă de urgenţă atât timp cât în circuitul parlamentar există o iniţiativă legislativă ori a unor parlamentari, ori o ordonanţă venită de la Guvern care are acelaşi obiect de activitate", a explicat liderul PSD.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.