PSD | N. Cionoiu: În momentul ăsta, eu văd că cineva nu dorește progresul. Nu cred că avem nevoie de astfel de orgolii

PSD | N. Cionoiu: În momentul ăsta, eu văd că cineva nu dorește progresul. Nu cred că avem nevoie de astfel de orgolii

Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu a intervenit astăzi în scandalul declanșat de prefectul liberal, Valentin Barbu care a pus o contra serioasă proiectului de finanțare a reabilitării Palatului care găzduiește Prefectura, depus de Consiliul Județean la CNI, după ce a notificat recent finanțatorul că situația juridică a imobilului este ambiguă, susținând că totul se rezumă la o luptă oarbă de orgolii, resimțită din plin de cetățean, singurul pierzător din această dispută politicianistă.

“Ce ne dorim până la urmă? Ne dorim ca această grandioasă clădire s/o terminăm. Poate s/o termine și dl prefect, și dl președinte.

Dacă s-au consumat niște etape și niște bani pentru reabilitarea clădirii, credeți că pentru cetățean contează cine o face?

Dacă se opreesc aceste finanțări. Să spunem că dl președinte și noi, echipa PSD, avem o justificare Noi am vrut s-o facem dar ne-am lovit de o hârtie. Credeți că ăsta e interesul cetățeanului? D-aia am intrat pe o funcție politică?

În ceea ce ne privește, primul lucru pe care l-am discut cu dl președinte a fost reabilitarea acestei clădiri. Așa cum a ieșit și Poșta Veche. Nimeni nu se opune!”, a declarat Cionoiu care a mai adăugat că nimeni din echipa PSD n-ar avea vreo problemă să-l declare pe prefectul sabotor unicul promotor al acestui proiect care înseamnă enorm pentru comunitatea călărășeană. “Putem să-i cedăm, să zicem, titulatura de câștigător. Putem să spunem că dânsul a făcut această clădire. Cel mai important e că atunci când vom trece pe lângă ea, ca simpli cetățeni, să ne mândrim că suntem și noi...ceva, așa cum e la Iași, Craiova sau în alte municipii reședință de județ care au astfel de clădiri reprezentative.

În momentul ăsta, eu văd că cineva nu dorește progresul. Nu cred că avem nevoie de astfel de orgolii. Gândiți-vă că dosarul s-a scos din analiza documentației tehnice. Ce câștigăm? Se va analiza! Vom pierde câteva luni.

Din cauza faptului că PNRR n-a fost accesat, că bugetul a fost mic, că și creditul care trebuia luat durează și ăla ceva, toate aceste lucruri s-au făcut încet – încet. Am dat drumul la proiectare, ne gândeam apoi cum să găsim o soluție de finanțare.

Dacă dânsul și-o asumă și spune că poate s-o facă într-o lună, atunci oricine din echipa noastră îl lasă s-o facă. Notați-vă data de astăzi. Să vedem cât durează această analiză, să vedem ce se va întâmpla pentru că s-au pierdut niște etape foarte importante

CNI n-ar fi dat drumul la cea de-a doua etapă dacă nu treceai de prima. Îți refuza dosarul! Dar acum pierdem niște timp pentru aceste analize. Până la urmă cine pierde? Cetățeanul!”, a conchis parlamentarul social-democrat, profund mâhnit de atitudinea distructivă asumată de fostul pretendent la șefia Consiliului Județean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.