PSD / M. Budăi: Încă din prima zi de guvernare vom dubla alocațiile pentru copii

PSD / M. Budăi: Încă din prima zi de guvernare vom dubla alocațiile pentru copii

Fostul ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi a fost miercuri la Călărași pentru a susține candidații propuși de PSD pentru Parlamentul României, susținând și o scurtă conferință de presă.

Întrebat în cât timp PSD va proceda la dublarea locațiilor copiilor, în cazul în care va prelua guvernarea după 6 decembrie, Budăi a spus “Mi-aș fi dorit ca răspunsul la această întrebare să nu vi-l dau în campanie electorală. Eu n-o să-mi permit niciodată să fac campanie pe spatele copiilor mei sau al părinților și bunicilor mei care nu mai sunt în viață. Totuși, răspunsul este “da”. Încă din prima zi de guvernare vom dubla alocațiile pentru copii și vom majora salariile profesorilor.

Budăi a explicat șl motivele care stau la baza unei astfel decizii care se regăsesc și în programul de guvernare propus de PSD pentru perioada 2021-2024. “Două sunt punctele de vedere în legătură cu acest lucru, ambele la fel de importante. În primul rând, un guvern aflat în funcțiune dacă nu respectă legea care nu știe sau nu poate să achite factura socială trebuie să plece acasă. Al doilea punct de vedere este strict economic. Haideți să ne gândim așa (...). Într-o parte este oferta, adică întreprinzătorul privat iar în cealaltă parte cererea, adică noi, consumatorii. O gândire macroeconomică păguboasă e că pot să-i încurajez doar pe unii. Nu. Degeaba încurajezi oferta. Vreau să-mi spuneți dacă dvs. cunoașteți în județul Călărași un întreprinzător care poate lucra la această oră pe stoc. Nu există așa ceva în țară. Nici în UE. Cred că nicăieri în lumea asta. Atunci, trebuie să culisez între ei, să balansez în așa fel încât și măsurile să fie în ambele sensuri. Să încurajez și oferta dar și cererea. Austeritatea și-a arătat ineficiența în 2010 când ne-au fost tăiate salariile, când s-a încercat acea tăiere a pensiilor însă până la urmă s-a făcut supraimpozitarea cu 5,5% pentru sănătate, a demonstrat că nu produce efecte bune. Dimpotrivă! Dacă eu ca cetățean știu că mi se diminuează salariul, trebuie să tai de undeva. Întreprinzătorul își dă seama că nu mai consum atât cât am consumat până acum și va trebui să reducă și el din locurile de muncă sau dintr-o viitoare investiție pe care ar fi dorit s-o facă. Motivele, după cum vedeți, suint extrem de clare. Sunt laureați ai Premiul Nobel pentru Economie care spun în lucrările lor că nicio criză financiară nu se decontează de către populație, mai ales de către populația săracă. Ori la noi, nivelul salarial, nivelul pensiilor în România sunt mici în raport cu cele din Uniunea Europeană a continuat parlamentarul social-democrat.

Budăi a exemplificat și câteva din măsurile cuprinse în programul de guvernare al PNL care-i va afecta pe pensionari. M-am uitat zilele trecute pe așa zisul program de guvernare al PNL. Ce ne spundumnealor vizavi de pensii. Spun că vor majora valoarea punctului de pensie cu 46% până în 2024 față de 2019. Prima minciună: De ce față de 2019 că noi suntem în 2020? Răsfoind, mai găsim ceva interesant: majorăm pensiile cu o diferență de până la 40% față de 2019 până în 2024. Raportat valoarea punctului de pensie la salariul minim în economie de acum rezultă un procent de 28%. Prin ambele variante, indiferent că e vorba de 40% cât ne spun ei că va fi valoarea punctului de pensie, că trebuie să fie la 1 septembrie 2020 în 2024 sau 1841, varianta cea mai optimistă din punctul lor de vedere, 46%, raportat la evoluția salariului mediu și la estimările de până în 2024, adică 7725 lei, raportul va fi de 23% în varianta 1775 lei și respectiv de 24% în varianta de 1841 lei. Deci 28% acum, 23, 24% atunci. E clar, o cădere. Asta-i diferența. Și vă dau și cifre. S-au tăiat la ultima rectificare 6,8 miliarde lei din bugetul Ministerului Muncii. Unde s-au dus? O parte din ei în pușculița lui Orban, la Fondul de rezervă la dispoziția primului ministru. Ce-a făcut cu banii? A cumpărat primari de la PSD. O fi bine, o fi rău, nu știu. E treaba lui. Dar de ce i-a tăiat de acolo? Ne uităm în Cap. Acțiuni generale la bugetul Ministerului de Finanțe și o să vedeți că stau acolo miliarde de lei degeaba. Și care nu vor putea fi folosiți până la finalul anului.a mai spus Budăi care a conchis “Colegii liberali mai spun că ei sunt cei care realizează investiții și atrag fonduri europene. Uitați-vă în propunerea de rectificare: minus 2,8 miliarde lei la fonduri europene și minus 1,7 miliarde lei la investiții. Nu sunt bani? Dvs, presa, ați spus așa: o izoletă costă 2000 de euro. Ei au achiziționat-o cu 17 mii de euro. Scrie în Raportul Curții de Conturi pe care l-am citit în amănunt. Un filtru de aer de la o izoletă costă 83 de lei. Orban l-a achiziționat cu 1000 de lei. Nu sunt bani? Ne-au închis în casă în martie, aprilie, mai. De ce? Ne-au spus că va trebui să pregătească școala. A pregătit școala? Nu! 250 de mii de tablete. Unde sunt? Nu sunt! Deci, se poate, numai să vrei?”.

La comanda Partidului Social Democrat Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200020

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.