PSD Călăraşi: Din păcate, nici măcar învățământul nu va scăpa de incompetența liberalilor

PSD Călăraşi: Din păcate, nici măcar învățământul nu va scăpa de incompetența liberalilor

PSD Călăraşi trage un semnal de alarmă susţinând prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook că „Guvernul PNL nu este capabil să conceapă o strategie coerentă pentru începerea școlilor.”

“Deși suntem în luna iulie, ar fi trebuit să se facă pregătiri intense pentru începerea în bune condiții a școlii în septembrie. Din păcate, atât pentru copii, cât și pentru părinți, Guvernul demonstrează că nu este în stare să ofere un răspuns în ceea ce privește modalitatea în care se vor desfășura cursurile.

Ultima ”inovație” a liberalilor este o improvizație pe care, în mintea mai marilor PNL, ar trebui să o suporte copii, părinți și profesori deopotrivă: o  săptămână cursuri online, o săptămână cursuri în clase!  De ce? Ei bine, pentru că așa a gândit Monica Anisie, cunoscută mai mult pentru greșelile de exprimare, decât pentru faptul că este ministrul Educației.

NU se știe dacă sunt suficienți profesori și dacă vor face față unei asemenea modalități de desfășurare a orelor, în condițiile în care activitatea didactică se va dubla! Una este să verifici 30 de copii avându-i pe toți în clasă, alta să faci astfel încât, ca profesor, să fii înțeles și de copiii care te vor urmări pe laptop, de acasă.

NU se știe dacă vor fi cumpărate la timp laptopuri și tablete, așa cum prevede legea, pentru copiii fără posibilități. Licitația a fost deschisă, dar ministrul a declarat că nu garantează că cei 250.000 de copii vor beneficia de dispozitivele necesare în timp util.

NU se știe dacă toți cei care vor beneficia de laptopuri și tablete au sau vor avea până în septembrie acces la internet. Pe lângă asigurarea acelui laptop sau a acelei tablete, mai este necesară și o conexiune bună la internet, pe care nu se știe cine și din ce fonduri o va asigura.

NU se știe ce vor face părinții și cum vor putea justifica la muncă faptul că lucrează o săptămână de acasă și una de la serviciu, astfel încât să-și poată supraveghea copiii în săptămâna în care aceștia au cursuri online. Ce facem în cazul în care părinții nu vor putea lipsi de la muncă, pentru că angajatorii, și așa loviți de criză și de incompetența Guvernului PNL, nu își vor permite să asigure munca de acasă pentru părinți? Ce facem în situația acelor părinți care sunt medici, polițiști, pompieri sau alte profesii care nu se pot practica stând acasă și supraveghindu-ți copilul în săptămâna cursurilor online?

Încă o dată, PNL ne demonstrează incapacitatea de a gândi în perspectivă și de a oferi soluții pe termen lung românilor. Țara se afundă în acest timp într-o criză economică și socială care, așa cum arată prognozele realiste ale Comisiei Europene, va depăși cu mult cele mai negre scenarii.

Din păcate, nici măcar învățământul nu va scăpa de incompetența liberalilor. Copii, părinți și cadre didactice vor fi obligați să execute improvizațiile visate noaptea de către un ministru căruia probabil nimeni din minister nu i-a spus că este total depășită de atribuțiile funcției.” se arată în mesajul postat pe Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.