Ţone: Nu pot să fiu canalie aşa cum e el. Sper ca oamenii să analizeze ce am făcut eu şi ce a făcut el

Ţone: Nu pot să fiu canalie aşa cum e el. Sper ca oamenii să analizeze ce am făcut eu şi ce a făcut el

Social – democratul, Petre Ţone, susţine că actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, va rămâne în funcţie şi după 27 septembrie când vor avea loc alegerile locale. Cât priveşte Primăria Olteniţei, bătălia s-a declanşat iar principalul său rival, pseudo ţărănistul – liberal, Costinel Milescu are grijă să îndruge verzi şi uscate, doar – doar olteniţenii vor uita că în urmă cu vreo 12 ani îşi înzestra propria-i firmă cu o bucată de stradă, în dispreţul tuturor.

Domnule primar, care ar fi noutăţile din partidul pe care-l reprezentaţi, PSD?

Acum vreo 10 zile am participat la o şedinţă a Delegaţiei Permanente. Acolo, s-a aprobat, cu unanimitate, excluderile din partid ale lui Ciprian Pandea şi George Chiriţă. Domnul Chiriţă îşi dăduse în acea zi demisia din funcţia de vicepreşedinte al filialei judeţene ca să nu-şi piardă mandatul de consilier judeţean. După părerea mea, pe care mi-am exprimat şi în cadrul şedinţei, nici nu merită să mai facem hârtiile ca să nu mai fie consilier judeţean. Nu se merită. Ar mai fi două şedinţe. Până-l excludem, până facem o altă propunere, se termină mandatul.

Dar nu mai funcţionează moralitatea? Nu ne dorim o clasă politică nouă, curată, formată din oameni cu bun simţ?

Păi, a fost vreodată moral? Aţi uitat când vă spuneam cu ceva timp în urmă cum se împărţeau banii la Consiliul Judeţean? Sau când i-am acuzat şi pe el şi pe Pandea de nişte lucruri? Am avut curaj şi am zis şi atunci. Nu-mi pasă de ce or să spună ei. Aşa cum am evidenţiat mereu meritele pe care le-a avut la Bucureşti cu primarii, la Ciprian mă refer, tot aşa l-am criticat şi atunci când a bătut palma pe sub masă. Nouă, celor de la PSD, ne-au dat o sumă iar celor de la PNL, altă sumă, mai generoasă. Au fost la înţelegeri cu ai noştri. George Chiriţă era secretarul partidului, îşi pusese şi „funcţia” pe uşa biroului.

La ora actuală, pot să vă spun că sunt bucuros. Nu credeam că 2 săbii pot intra în aceeaşi teacă. Deocamdată şi sper să rămână aşa, Vasile Iliuţă se înţelege foarte bine cu Iulian Iacomi.

„Sută la sută, Vasile Iliuţă va câştiga!”

Deci ei erau cele două săbii...

Da. Sunt cele mai importante funcţii la nivelul PSD-ului. Din punctul meu de vedere, sută la sută, Vasile Iliuţă va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean. N-am nici cea mai mică îndoială. La fel nu mă îndoiesc şi de faptul că Iulian Iacomi va câştiga Primăria Lehliu Gară. Dar sper, datorită conlucrării celor 2, să câştige şi Marius Dulce Primăria Călăraşi.

Şi Primăria Olteniţa, cine o va câştiga?

Eu. Eu voi câştiga! Împotriva tuturor acestor oameni lipsiţi de caracter care au ajuns să atace şi familiile. Mai nou, nu ştiu dacă urmăriţi postările de pe Facebook, florile din oraş sunt cumpărate de la o seră a fiicei mele. Iar fata mea care e avocat internaţional...

Are seră?

(Zâmbeşte) Nu are aşa ceva! E în Africa de Sud de 2 ani. Ea practică avocatura. Sotul ei e de asemenea, avocat internaţional şi practică meseria asta peste tot. Au afaceri în Africa de Sud, în Elveţia, la Bucureşti. E o glumă proastă! Nici una din fetele mele nu-mi seamănă. Nici una n-a avut nici cea mai mică afacere.

„Doar minte şi dezinformează”!

Chiar ar mai dori olteniţenii să readucă în fruntea Primăriei un om care a avut neobrăzarea să vândă firmei sale, condusă de soţia sa, o bucată de stradă?

Din păcate pentru mine, eu nu pot să fiu canalie aşa cum e el. Eu nu pot să vorbesc despre el. Eu sper ca oamenii din municipiul Olteniţa să analizeze ce am făcut eu şi ce a făcut el. E limpede pentru toată lumea că principalii candidaţi suntem noi doi.

El doar minte şi dezinformează pe când eu am făcut! Reafirm ce am spus la radio. Dacă cineva dovedeşte că am minţit într-un domeniu sau altul sau că mi-am încălcat cuvântul, eu îl recompensez cu 100 de milioane de lei. Milescu m-a ameninţat că are 4 avocaţi. Să caute dar să nu să caute prostii, minciuni ca să dezinformeze lumea. Vezi Doamne, fiică-mea ar avea florărie. De flori, stau eu în oraşul ăsta?

Domnule primar, cum e să vă bântuie „năluci” d-astea ale fostei securităţi ceauşiste şi comuniste? Cu ce tupeu revin în prim plan? Câtă lipsă de respect să afişezi faţă de oamenii pe care-i „prelucra” în notele pe care le semna fie sub numele de Carol, fie sub cel de Orfeliu?

Cel mai grav e că unii îl cred!

O fi vreo virtute că a colaborat cu acele „organe” care au făcut atâta rău românilor şi României?

Probabil că din punctul lui de vedere, da.

Merită, în 2020, Olteniţa astfel de candidaţi?

Eu zic că nu. Un alt contracandidat spunea deunăzi că Olteniţa e un soi de oraş – dormitor.

Spunea chiar că e un „cimitir economic”

Ar fi bine să citească. Ar fi bine să ştie câţi şomeri sunt în Olteniţa. Ar fi bine să facă o socoteală simplă: cam câte miliarde de lei vechi fac zilnic cele 4 mari magazine din încasări. Numai astea 4 fac 2 miliarde de lei pe zi. Şi mai sunt şi alte magazine, buticuri, etc. Atunci când vrei să arunci cuvinte grele, ar trebui să şi citeşti în prealabil. Ştiu că avem mulţi navetişti la Bucureşti. E un lucru rău? Nu cred.

Noi în Olteniţa, la ora asta, ducem lipsă de forţă de muncă. De exemplu cei care culeg lavandă şi gojii oferă 105 lei pe zi pentru un program de muncă cuprins între orele 6 şi 14, din cauza căldurilor excesive. Dar nu găsesc suficienţi oameni. Însă ne văităm că nu avem locuri de muncă.

Să vă mai spun că nu găsim un tâmplar în oraş? Cine-şi dă cu părerea s-o facă în cunoştinţă de cauză!

Aş vrea să revenim la problema portului...

Nu e noastră până nu se termină investiţia. Cineva, de la Guvern, să se gândească, poate găseşte o soluţie. APDF-ul a dat concesiuni pe 49 de ani unora ca să construiască nişte silozuri acolo. Cum le rezolvăm p-alea? Ca să ne poată da nouă terenul. E o situaţie complicată acolo!

Nu ştiam c-o să mă întrebaţi asta. Am un canton la port însă nu ştie nimeni al cui este. Dacă vă puteţi imagina una ca asta.

Deci o mică „debandadă” pe filiera asta.

Da. Uitaţi, fostul restaurant al municipiului nostru de pe malul Dunării, este ocupat acum de Poliţia de Frontieră care înseamnă în jur de 7 oameni. Deci ţinem o clădire foarte mare, cu etaj, care se degradează văzând cu ochii, pentru că dumnealor îşi desfăşoară activitatea în doar 3 birouri situate la parter. Şi restul? Ştiţi ce înseamnă neutilizarea lui.

A cui este acum clădirea?

A statului.

Se spune că dacă s-ar revigora activitatea portului, odată intrat în administrarea Primăriei, asta ar genera venituri importante la bugetul local

Ar fi o sursă de venituri la buget dar în primii ani, portul ar fi doar un mare consumator de bani. Investiţiile care trebuie făcute sunt costisitoare. Dacă nu atragi bani, bugetul Olteniţei nu poate suporta aşa ceva. Sub nicio formă!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.