PSD / C. Pandea, replică pentru Drăgulin: Nu ne-am pozat niciodată cu banii pe burtă. Dacă îi place să aibă un astfel de limbaj, îl priveşte!

cip psd jpgPreşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a ţinut să-i dea o replică preşedintelui PNL Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin care a declarat ironic despre liderii locali ai Partidului Social Democrat că „s-au pozat cu banii pe burtă”, arogându-şi nişte merite, contrar legii, în legătură cu alocaţiile guvernamentale, estimate la peste 750 de milioane lei, pe care judeţul Călăraşi le va primi pentru finanţarea proiectelor declarate eligibile în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală PNDL 2 (2017 – 2020). „Aşa cum aţi văzut acum o săptămână – două, preşedintelele PNL Călăraşi, domnul Drăgulin care este şi primar al municipiului Călăraşi, a afirmat că noi, cei de la PSD, ne pozăm cu banii pe burtă. Acum, dacă la Coslogeni, dânsul mai face câte un selfie, pe acasă, e problema sa... Noi, la PSD, nu ne pozăm şi nu ne-am pozat vreodată cu banii pe burtă. Dacă în calitatea sa de profesor universitar îi place să aibă un astfel de limbaj, îl priveşte. E treaba dânsului!” a spus Pandea care a continuat. „În cadrul PNDL, Guvernul a finanţat absolut toate investiţiile. Evident că nu sunt banii pentru 100%. Dar nu există localitate în judeţul Călăraşi care să nu fi primit bani pentru cel puţin un proiect. Legat de repartizarea banilor, dacă ne uităm, la nivelul judeţului nostru, PNL a primit mai mulţi bani decât PSD. Dacă ne aruncăm o privire pe PNDL 1, avem comune care depăşesc 390 de miliarde de lei. Şi nu-s de la PSD! E normal ca fiecare comună să aibă câte un proiect pentru că vorbim de dezvoltarea mediului rural.”

Pandea a mai subliniat că deşi Drăgulin s-a arătat nemulţumit de faptul că cele mai multe din proiectele iniţiate pe PNDL 2 n-au fost declarate eligibile de către conducerea Ministerului Dezvoltării, pentru un proiect iniţiat pe PNDL 1, municipalitatea din Călăraşi n-a reuşit să absoarbă până acum decât 30% „Legat de întrebarea dânsului, de ce municipiului Călăraşi nu a primit finanţarea la care se aştepta, aş vrea să vă spun că la 30 august 2017, municipiul Călăraşi avea un grad de absorbţie, la proiectul Modernizarea străzii Varianta Nord tronsonul DN 21 – Str. Bucureşti, de 30%!. Dacă dânsul consideră că gradul acesta de absorbţie e în regulă, atunci poate să aştepte ani mulţi de acum încolo pe PNDL 2.” a continuat Ciprian Pandea care „i-a reamintit” primarului Drăgulin că are la dispoziţie şi alte posibilităţi de finanţare a unor proiecte edilitare. „Municipiul Călăraşi are un buget mult mare inclusiv faţă de cel al judeţului. PNDL se adresează în principu, localităţilor rurale şi apoi municipiilor pentru că acestea au la dispooziţie şi alte posibilităţi de finanţare” a conchis preşedintele social democrat, Ciprian Pandea.

_______________________________________________________________________________________

„Dacă dânsul consideră că putem avea un dialog în acest sens, atunci îl putem iniţia oricând cu promisiunea să nu mai mintă. Dacă consideră că putem avea un dialog corect, onest şi fără să ne minţim unii pe alţii, sunt deschis. Dacă are impresia că sunt venit de pe stradă, neştiind ce înseamnă politica... Ne strângem de două ori mâinile şi facem fix invers, ei bine, s-au dus vremurile alea.”

________________________________________________________________________________________

Ciprian Pandea, preşedinte PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.