Proiectul de ordonanţă a Guvernului privind alocaţiile, cea mai ticăloasă trădare a electoratului

Proiectul de ordonanţă a Guvernului privind alocaţiile, cea mai ticăloasă trădare a electoratului

PSD consideră că proiectul de ordonanţă pregătit de Guvern în domeniul alocaţiilor reprezintă cea mai ticăloasă trădare a electoratului de către actuala Coaliţie, întrucât prevede abandonarea definitivă a calendarului promis de Orban şi Cîţu înainte de alegeri, cu privire la eşalonarea dublării alocaţiilor.

Astfel, Guvernul a eliminat cu totul din proiectul de ordonanţă ţinta de creştere a alocaţiilor până la valoarea de 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani, respectiv la 600 de lei pentru cei cu handicap sau mai mici de 2 ani. Această prevedere care apărea în OUG 123/2020, semnată anul trecut de Cîţu şi Orban, dar şi în amendamentul adoptat recent în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor nu mai apare în ordonanţa pregătită de Guvernul Cîţu.

De asemenea, este eliminată indexarea alocaţiilor de la 1 ianuarie 2022, promisă pe toate vocile de liderii Coaliţiei de guvernare.

În concluzie, din cele cinci tranşe de majorare, cu câte 20 de puncte, promise de Cîţu şi Orban înainte de alegerile din 2020, copiii vor beneficia doar de trei, respectiv cele acordate deja în august 2020 şi ianuarie 2021, şi cea care, potrivit proiectului de ordonanţă, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022. Sunt anulate tranşele de la 1 iulie 2021 şi de la 1 iulie 2022.

În acest fel, Coaliţia de guvernare fură din buzunarele copiilor sume consistente de bani care li s-ar fi cuvenit conform legilor adoptate. Guvernul minte cu neruşinare când afirmă că nu are bani pentru copii, în timp ce renunţă la taxe în favoarea unor mari corporaţii din domeniul energiei, alocă prin PNRR, fără licitaţie, 3 miliarde de lei unui sponsor de partid şi se pregăteşte să transfere un sfert de miliard de euro din sistemul public de sănătate către clinicile şi spitalele private. Doar dobânzile anuale plătite de România la cele 31 de miliarde de euro împrumutate în mod iresponsabil de Florin Cîţu depăşesc cu mult sumele necesare pentru majorarea alocaţiilor, conform promisiunilor neonorate de actuala Coaliţie de guvernare.

PSD reafirmă decizia fermă de a ataca la Curtea Constituţională Legea de adoptare a acestei ordonanţei ticăloase, care aduce mari prejudicii copiilor din România.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.