N. Cionoiu: România este peste media UE la creșterea producției industriale!

N. Cionoiu: România este peste media UE la creșterea producției industriale!

Investițiile și scheme de ajutor de stat pentru industrie promovate de Guvernul Ciolacu au adus România pe primele locuri din Uniunea Europeană în privința creșterii producției industriale.

”România este peste media UE la creșterea producției industriale! Economia României se consolidează. Investițiile și schemele de ajutor de stat pentru industrie, promovate de Guvernul Ciolacu au adus România pe primele locuri din Uniunea Europeană. Depășim la acest capitol state industriale puternice, precum Germania, Franța și Italia. Promovăm programul PSD „Fabricat în România”, program care stimulează producția industrială, sprijină industria prelucrătoare și industria materialelor de construcții.”, subliniază pe o rețea de socializare și senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu care a mai adăugat “România a înregistrat în luna februarie 2024, față de luna precedentă, o creștere a producției industriale de 2,7%, cu aproape de 4 ori mai mult decât media UE (+0,7%). Țara noastră s-a situat pe locul 5 din UE la acest indicator, după Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%) și Letonia (2,9%). Această statistică ne arată că economia națională funcționează!”

La inițiativa PSD, Guvernul a oferit un program de sprijin pentru industria prelucrătoare și pentru producția de materiale de construcții. Ca atare, cele mai mari creșteri de producție de 15-20% care au contribuit la acest rezultat bun al României din luna februarie 2024, au fost în sectorul substanțelor și produselor chimice, la materialele de construcții și la industria metalurgică.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.