N. Cionoiu: Programul IMM-Invest şi Subprogramul AGRO- IMM Invest au un impact favorabil asupra mediului de afaceri

N. Cionoiu: Programul IMM-Invest şi Subprogramul AGRO- IMM Invest au un impact favorabil asupra mediului de afaceri

Senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu a salutat decizia Guvernului care a aprobat lansarea programului IMM Invest, cel mai ambițios program național de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii autohtone.

“Este un proiect strategic pentru economie care, împreună cu componenta AGRO- IMM Invest, înseamnă 10 miliarde lei de care beneficiază întreprinderi mici şi mijlociii, companii din agricultură şi industria alimentară.

Programul IMM-Invest şi Subprogramul AGRO - IMM Invest au un impact favorabil asupra mediului de afaceri, prin facilitarea accesului la finanţare a IMM-urilor şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, afectate de criza economică.

Aceasta reprezintă o măsură pe care PSD a luat-o pentru susținerea IMM-urilor, urmând ca în scurt timp să fie aprobate și noile programe IMM PROD, RURAL INVEST, GARANT CONSTRUCT şi INNOVATION.”, se arată în mesajul postat pe pagina personală de senatorul Cionoiu.

 

Programul IMM INVEST ROMANIA este răspunsul guvernului la criza sanitară și economică, în contextul pandemiei COVID-19.

IMM INVEST ROMANIA este destinat susținerii mediului antreprenorial, facilitând accesul IMM-urilor la finanțare, pentru asigurarea lichidităților necesare în vederea continuării activității economice, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Pentru anul 2022, plafonul total alocat FNGCIMM este în valoare de 7,5 miliarde lei, din care 2,5 miliarde lei este alocat programului AGRO IMM INVEST. Perioada până la care se pot face înscrieri este 30 Iunie 2022. Înscrierea in program se face pe site-ul imminvest.ro

AVANTAJELE CREDITULUI GARANTAT IMM INVEST

- Statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor pe care le accesați la una din băncile partenere!

- Nu plătiți dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare! Din ajutorul de stat se acoperă plata dobânzii datorate de beneficiarii Programului opt luni de la data acordării creditului, iar comisionul de administrare și comisionul de risc vor fi subvenționate integral pe toată durata de derulare a creditului garantat în cadrul Programului.

- Nu plătiți comision de rambursare anticipată!

- Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru!

 

Subprogramul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar AGRO IMM INVEST constă în acordarea de garanții de stat beneficiarilor participanți în program, care solicită finanțare pentru capital de lucru sau pentru realizarea de investiții.

Grantul acordat întreprinderilor mici și mijlocii, întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie, precum și fermierilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar include și o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanțării garantate, cu condiția încadrării în plafonul de 345.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoara activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii, 290.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoara activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, respectiv 2.300.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar.

Ministerul Finanțelor subvenționează dobânzile aferente creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru și a creditelor pentru investiții în procent de 100% din bugetul Ministerul Finanțelor, cu respectarea condițiilor prevăzute la pct. II.2, art.3 alin.(3) si (4) din SCHEMA DE AJUTOR DE STAT pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, aprobată prin art. II din OUG nr. 42/2020, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 75/2020.

Pentru anul 2022, plafonul total alocat FNGCIMM este în valoare de 2,5 miliarde lei. Perioada până la care se pot face înscrieri este 30 iunie 2022. Înscrierea în program se face pe site-ul imminvest.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.