N. Cionoiu: Plafonarea tarifelor maxime la RCA se prelungește cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024

N. Cionoiu: Plafonarea tarifelor maxime la RCA se prelungește cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024

Plafonarea tarifelor maxime la RCA se prelungește cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, conform Proiectului de Hotărâre de Guvern pus în transparență decizională pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, a anunțat pe pagina personală de Facebook senatorul PSD, Nicușor Cionoiu care a continuat ”Prin urmare, firmele de asigurări nu pot practica un tarif mai mare decât cel pe care l-a practicat în 28 februarie 2023, cu o ajustare de +6,8% (respectiv rata anuală a inflației din 2023). Având în vedere că pentru vehicule trebuie să existe în orice moment o asigurare RCA valabilă, iar întârzierea încheierii asigurării poate crea dificultăți în furnizarea bunurilor de larg consum către populație, este necesară intervenția Guvernului pentru limitarea speculei și abuzurilor în toate piețele în care cetățenii se află într-o situație vulnerabilă.”

În opinia sa, “prelungirea acestei măsuri se impune pentru a preveni excesele și falimentele din această piață, care i-au afectat pe cetățeni.”

La 31 decembrie 2023, din 10 milioane de vehicule din parcul naţional auto, doar 7 milioane erau asigurate. În acelaşi timp, datele arată că într-un singur an se produc peste 25.000 de accidente în toată ţara. În plus, potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de ordonanţă, în perioada ianuarie - martie 2024 a fost înregistrat un număr de peste 21.000 de solicitări de alocare a asiguraţilor cu risc ridicat, ceea ce înseamnă că fiecare asigurător RCA a preluat un număr de aproximativ 2600 de astfel de asiguraţi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.