M. Budăi: Guvernul PNL-USR-PLUS cere 100 de milioane de euro, de la UE, care să fie cheltuiți pentru înghețarea pensiilor, mărirea stagiului de cotizare și a vârstei de pensionare!

M. Budăi: Guvernul PNL-USR-PLUS cere 100 de milioane de euro, de la UE, care să fie cheltuiți pentru înghețarea pensiilor, mărirea stagiului de cotizare și a vârstei de pensionare!

Fost ministru al muncii și protecției sociale (noiembrie 2018-noiembrie 2019), Marius Budăi susține că Guvernul PNL-USR-UDMR solicită 100 de milioane de euro de la UE pe care să-i folosească pentru “înghețarea pensiilor, mărirea stagiului de cotizare și a vârstei de pensionare!”

„Astfel, potrivit proiectului, digitalizarea și informatizarea Casei Naționale de Pensii Publice sunt estimate la 100 de milioane de euro, dintre care 4 milioane de euro sunt destinați Băncii Mondiale, pentru întocmirea proiectului.

Relicențierea aplicațiilor deja folosite, de la o anumită companie, este estimată la alte 3 milioane de euro.

Emiterea de taloane electronice de pensie este estimată la alte 2 milioane de euro, în condițiile în care majoritatea pensionarilor români, cu precădere din mediul rural, preorășenesc, dar, într-o oarecare măsură, și urban nu are acces la Internet, nu deține mijloace electronice performante și nici cunoștințele necesare accesării acestuia.

Înlocuirea unor aplicații mai costă 3,8 milioane de euro, alte licențe – 5 milioane de euro, sistemul informatic integrat – 23 de milioane de euro, securitatea cibernetică – 14 milioane de euro și tot așa.”, a mai scris pe pagina personală de Facebook Budăi care a conchis “Toate acestea pentru ca vârsta de pensionare să fie mărită la 70 de ani, vechimea pentru pensionarea anticipată să devină 43 de ani (35 de ani stagiul complet, plus 8 ani), iar pensiile să fie înghețate! Și pentru că tot spuneau că nu au bani de pensii și deficitul la bugetul de asigurări sociale s-a mărit, au găsit și "soluția". Adică, iau mai mulți bani din pilonul I și îi mută la pilonul II, mărind contribuția.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.