PSD | N. Cionoiu: Cu părere de rău, dar nu au nicio dată concretă vizavi de dezvoltarea uniformă a satelor ori a orașelor

PSD | N. Cionoiu: Cu părere de rău, dar nu au nicio dată concretă vizavi de dezvoltarea uniformă a satelor ori a orașelor

Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu a vorbit joi în conferința de presă desfășurată la sediul organizației județene de Planul Național de Redresare și Reziliență, subliniind că în acest moment nu se știe cum vor fi repartizate fondurile pentru finanțarea proiectelor care să asigure dezvoltarea uniformă a comunităților locale.

“Aș fi vrut să discutăm, astăzi, punctual, despre anumite investiții sau despre investițiile, să spunem, pe care comunitatea călărășeană le dorește, conform proiectelor realizate.

Îmi pare rău că nu o putem face, cum nu putem discuta nici despre Planul Național de Redresare și Reziliență pentru că nimeni, nici măcar cei de la Putere nu cunosc adevăratul deznodământ al acestui PNRR. Cu părere de rău, dar nu au nicio dată concretă vizavi de dezvoltarea uniformă a satelor ori a orașelor românești. Nu știm cum sunt repartizate fondurile în acest moment pentru aceste proiecte. Știm doar că există o poveste frumoasă care are înglobată foarte multă consultanță și că în acest moment trebuie să ținem cont de anumite lucruri care sunt prietenoase cu mediul, să spunem așa. Partea de autostrăzi ori partea de proiecte grandioase care trebuiau continuate, nu știm în ce măsură se pot rezolva.”, a spus Cionoiu care a mai adăugat că dincolo de disputele politice, Partidul Social Democrat susține finalizarea proiectelor preconizate a se realiza prin PNRR, trăgând și un semnal de alarmă: lipsa finanțării.

“Lăsând la o parte răutăcismele, din punctul meu de vedere și al echipei PSD, dorim cu ardoare ca aceste proiecte să se finalizeze. Dorim să fie o decontare corectă către toate comunele indiferent de apartenența politică a primarului, dorim ca fiecare cetățean al acestei țări să se bucure de aceste investiții, de acești bani.

Consider că în acest moment partea noastră, a județului Călărași, este destul de acoperită ca și proiecte.

Există însă o sincopă, una mare care trebuie rezolvată cu ajutorul acestui Guvern: finanțarea. Pentru că, într-adevăr, trebuie să ne gândim la o infrastructură de învățământ, de sănătate, trebuie să ne gândim în adevăratul sens la copiii noștri. Dacă ne dorim ca acești copii să rămână lângă noi, ca specialiștii să nu plece, trebuie să ne gândim la aceste investiții întrucât e nevoie să le asigurăm condiții normale de trai acestor oameni, salarizare corectă și oarecum echivalentă cu cele europene.

În acest moment, cred că la nivel guvernamental se caută soluții și ar trebui să le și găsească tocmai ca această dezvoltare uniformă a tuturor localităților din această țară să se facă într-un mod corect. Până acum nu avem niciun semnal care să ne conducă spre un final fericit.”, a conchis parlamentarul social-democrat.

“Așteptăm ca acest PNRR să fie aprobat și poate vom încasa și acel avans. Să vedem în ce măsură acești bani se vor aloca și în ce direcții pentru dezvoltarea regiunii din care facem parte”

Nicușor Cionoiu, senator PSD Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.