Discuția despre numirea prefecților ar putea fi marți finalizată

Discuția despre numirea prefecților ar putea fi marți finalizată

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că în şedinţa de coaliţie a avut loc o discuţie despre numirea prefecţilor, dar probabil că cel mai târziu marţi se va lua o decizie cu privire la acest subiect., potrivit argerpres.ro

"Am avut o discuţie preliminară (despre prefecţi - n.r.), sunt funcţii politice, e normal să le discutăm în coaliţie. Cred că mâine cel târziu o să le finalizăm", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a menţionat că noii prefecţi vor fi numiţi în funcţii după ce trec "prin filtrul partidului" şi după ce vor fi "verificaţi instituţional".

Întrebat dacă PSD îşi doreşte anumite judeţe în care să numească prefecţi, Ciolacu a răspuns: "Da, dar lucrul acesta face parte din strategia partidului şi aş vrea să o ţin pentru partid".

La nivelul județului Călărași, PNL și PSD a început “disputa” pentru șefia Prefecturii. Liberalii nu concep să piardă funcția, acceptând chiar să facă și o concesie PSD în sensul înlocuirii lui Valentin Barbu, devenit indezirabil pentru social-democrați, cu George Chiriță, consilier județean. De partea cealaltă, PSD speră să aibă finalmente câștig de cauză făcând și o propunere, în persoana lui Mihăiță Beștea, vicepreședinte al CJ Călărași.

Recent, șeful PSD, Vasile Iliuță a avansat chiar și un scenariu care a provocat frisoane în rândul colegilor de alianță: prefect UDMR!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.