V. Iliuţă: Partidul care va desemna prefectul va mai primi şi o funcţie de subprefect

V. Iliuţă: Partidul care va desemna prefectul va mai primi şi o funcţie de subprefect

Preşedintele PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă a precizat joi în cadrul unei conferinţe de presă algoritmul împărţirii funcţiilor de conducere în cadrul Prefecturii, susţinând că partidul care obţine funcţia de prefect va mai primi şi una din cele două poziţii de subprefect. Celălalt partid, potrivit protocolului, va deţine o funcţie de subprefect, respectiv de secretar general. „Discuţiile pe care le-am avut au fost raportate la funcţia de prefect. S-a stabilit la finele celor două zile de negocieri, luni şi marţi, că prefectul va fi de la acelaşi partid cu preşedintele Consiliului Judeţean. Au fost păreri pro şi contra. Cred un singur lucru. În varianta preşedinte CJ – prefect din acelaşi partid, lucrurile vor funcţiona mult mai bine. Dacă un partid va avea funcţia de prefect, va mai primi în plus şi o funcţie de subprefect. Celălalt partid va primi funcţiile de subprefect, respectiv de secretar general.”, a declarat Iliuţă.

În ceea ce priveşte judeţul Călăraşi, viitorul prefect va proveni din rândurile PSD, partid care l-a propus deja pe Mihăiţă Beştea, în prezent vicepreşedinte al CJ Călăraşi. Pentru funcţia de subprefect, liderul social-democraţilor călărăşeni n-a făcut nicio nominalizare, precizând doar că decizia va fi luată în forul de conducere al organizaţiei judeţene.

Directorii de deconcentrate vor fi numiţi politic

Începând cu luna mai a anului viitor, directorii din cadrul serviciilor publice deconcentrate vor fi numiţi pe criterii politice, a reiterat Iliuţă care a mai adăugat că în urma primelor discuţii avute cu reprezentantul PNL, PSD va avea prima opţiune în ceea ce priveşte împărţirea deconcentratelor. „Am vorbit cu cei care conduc PNL local. Am avut o întâlnire cu secretarul general adjunct, dl George Chiriţă referitoare la deconcentrate. S-a stabilit ca cel care trage primul să fie PSD. Noi tragem prima funcţie după care se va merge în formula 1 la 1. Cei care se află în funcţii, prin concurs, vor fi menţinuţi iar dacă vor dori să se înscrie în PSD, cu atât mai bine. Dacă nu, aşteptăm ca până în luna mai după acreditarea agenţiilor care vor gestiona programele cu fonduri europene, să se modifice legislaţia iar directorii să fie numiţi politic, aşa cum se se întâmplă cu prefecţii şi şi subprefecţii.”, a conchis Iliuţă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.