D. Coarnă: Eu nu mă simt confortabil într-o țară în care un secretar de stat are mari probleme cu legea

D. Coarnă: Eu nu mă simt confortabil într-o țară în care un secretar de stat are mari probleme cu legea

Deputatul Dumitru Coarnă a reluat joi seria de acuze la adresa fostului judecător George Cătălin Șerban, numit de ex-premierul Florin Cîțu la începutul lunii noiembrie în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, susținând în cadrul unei conferințe de presă că a înaintat recent Parchetului General, pe numele acestuia, două sesizări penale “cu infracțiuni pe care le-am probat”.

“Am un subiect fierbinte de la Ministerul Justiției pe care l-am mai tratat în presa centrală. Avem un secretar de stat certat cu legea, numit în această funcție în noiembrie de către dl Cîțu. Este vorba de dl George Cătălin Șerban care, practic, în opinia mea, trebuia numit în altă parte, nu secretar de stat la Ministerul Justiției. Are mari probleme din perspectivă juridică, în zona penală, administrativă, civilă, disciplinară. Știu că sunt pe rolul Parchetului General, la SIIJ (n.r. Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție), 3 sau 4 dosare conexate din 2020. Eu, personal, vinerea trecută, am înaintat Parchetului General alte două sesizări penale, cu infracțiuni pe care le-am probat, cu speranța că o să fie cercetate. Am formulat și o declarație politică, am formulat și o interpelare către premierul României, dl Ciucă și către ministrul Justiției, dl Predoiu, în speranța că se vor apleca asupra acelor materiale și vor dispune în consecință.”, a declarat parlamentarul călărășean care a mai adăugat că fostul judecător care intervenea abuziv în sala de judecată dictând soluții peste capul judecătorului de drept, ar fi încercat prin interpuși să-l convingă să abandoneze subiectul în spațiul public.

“Eu nu mă simt confortabil într-o țară în care un secretar de stat are mari probleme cu legea. Mai e un dosar, din câte știu, și la DIICOT, acolo sunt și niște probe cum că se intervenea în dosare. Știu, de exemplu, că în calitate de președinte al Tribunalului Județean Călărași intervenea în sala de judecată, în sensul că scotea din sală judecătorul titular al dreptului și impunea soluția. Aceste lucruri nu trebuie să rămână în această perspectivă a progresului profesional pentru că nu poți să vorbești despre justiție cu oameni care au probleme cu justiția, cu legea. Nu poți să spui că trăiești într-o țară unde legea primează atâta timp cât secretar de stat la MJ e un om de acest calibru.

Am observat că a încercat în mod repetat să scoată din spațiul public acest subiect. În momentul în care eu l-am abordat a avut câteva intenții de a discuta cu mine, de a media, spunea dumnealui printr-un interpus, conflictul. N-am nici un conflict cu nimeni. Singurul meu conflict e cu faptul că nu pot să accept să trăiesc într-o țară unde secretarul de stat de la Justiție are probleme grave. Și repet, nu mi-a fost dată vreodată să întâlnesc o situație de acest tip. Să scoți judecătorul din sală în calitate de președinte și să impui soluția, spunându-i judecătorului respectiv că dacă nu o să se întâmple acest lucru, o să-l distrugă. Și încet – încet, se pare că l-a distrus pe acel om.”, a conchis deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.