Ce măsuri vor fi susţinute în viitorul Guvern de miniştrii PSD

Ce măsuri vor fi susţinute în viitorul Guvern de miniştrii PSD

Social – democraţii au anunţat astăzi că miercuri, 24 noiembrie, de la ora 19.00 lansează Programul de guvernare care conţine o serie de măsuri ce vor fi propuse de miniştrii PSD. Iată mai jos principalele ţinte pe care şi le-au propus social – democraţii în viitorul Guvern ce va fi condus de liberalul Nicolae Ciucă.

Muncă

Creșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, de la 2.300 lei în prezent la 2.550 de la 1 ianuarie 2022.

Creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 în prezent, la 1.586 lei de la 1 ianuarie 2022

Creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 de lei în prezent la 1.000 de lei de la 1 ianuarie 2022

Ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă, în funcție de valoarea pensiei, pentru pensionarii a căror pensie este peste valoarea minimă dar sub 1.586 lei.

Familie, Tineret și Egalitate de Șanse

Creșterea alocațiilor cu 40% pentru copiii sub 2 ani, de la 427 lei în prezent la 600 lei de la 1 ianuarie 2022.

Creșterea alocațiilor cu 13,5% pentru copiii între 2 și <18 ani, de la 214 lei în prezent, la 243 lei de la 1 ianuarie 2022.

A 13-a alocație acordată pentru copiii cu dizabilități și a 13-a indemnizație pentru persoanele adulte cu dizabilități, în luna ianuarie 2022.

Scăderea Contribuției de asigurări sociale de sănătate din veniturile părinților, în funcție de numărul de copii, până la scutire pentru cei cu cel puțin 3 copii.

Granturi de 30%, dar nu mai mult de 45.000 euro în urban sau 30.000 euro an rural, din valoarea locuinței noi achiziționate de familiile cu copii sub 15 ani.

lansamprogramul

Sănătate

Medicamente antivirale în farmacii, eliberate pe prescripție medicală, pentru tratarea timpurie a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2

Diagnostic și tratament ambulatoriu cât mai rapid pentru pacienții COVID-19

Testare extinsă și anchete epidemiologice eficiente pentru restrângerea contaminării

Economie

Lansarea programului „Cumpărăm românește” pentru încurajarea achiziției de produse românești și implicit sprijinirea firmelor românești.

Salvarea firmelor strategice românești, prin infuzie de capital.

Program de sprijinire a exporturilor pentru reducerea deficitului comercial

Agricultură

Creșterea producției agricole autohtone pentru realizarea siguranței alimentare.

Absorbția în întregime a fondurilor europene destinate agriculturii ; plata la timp a tuturor categoriilor de subvenții.

Accelerarea procesului de intabulare și îmbunătățirea legislației privind arendarea și concesionarea terenurilor agricole.

Finanțe

Digitalizarea economiei și a plăților obligațiilor fiscale pentru toți contribuabilii

Reintroducerea stopajului la sursă pentru reducerea birocrației

Reducerea taxelor pe venituri, prin creșterea deducerilor, pentru persoanele cu venituri mici și cu mulți copii.

Transporturi

Finalizarea următoarelor autostrăzi: Transilvania; Sibiu-Pitești; Sebeș -Turda; Lugoj -Deva; centura Capitalei, precum și a drumurilor expres Craiova- Pitești și Brăila Galați și a podului peste Dunăre de la Brăila.

Finalizarea lucrărilor de modernizare a căii ferate și asigurarea surselor de finanțare pentru demararea de noi lucrări.

Modernizarea și extinderea rețelei de metrou prin prelungire magistralelor către localitățile din Județul Ilfov

Apărare Națională

Asigurarea securității naționale prin intensificarea dialogului politico-militar în cadrul NATO și prin consolidarea parteneriatului strategic cu SUA

Cooptarea industriei româneşti în implementarea planului multianual de înzestrare şi retehnologizare a armatei.

Recompensarea personalului militar şi civil și îmbunătăţirea programului dedicat protejării drepturilor veteranilor şi rudelor acestora.

Cultură

Ajutor financiar de stat, dedicat antreprenoriatului din domeniul cultural și acordarea voucherului cultural.

Cofinanțarea cu 3% din impozitul pe venit a instituțiilor publice de spectacole și concerte din subordinea autorităților locale.

Schema de ajutor de stat de 250 milioane euro și stimularea investițiilor străine pentru cinematografie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.