Călăraşi | Negocieri dure între PSD şi PNL. Nu este exclusă nici varianta unui prefect susţinut de...UDMR

 Călăraşi | Negocieri dure între PSD şi PNL. Nu este exclusă nici varianta unui prefect susţinut de...UDMR

Liderul PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă a reiterat joi propunerea făcută, ieri, noilor colegi de alianţă de la PNL de a ceda social – democraţilor funcţia de prefect al judeţului în schimbul unei funcţii de vicepredinte a Consiliului Judeţean ceea ce ar însemna că liberalii, în cazul unui accept, vor intra şi la guvernare locală. Propunerea PSD pentru funcţia de prefect este Mihăiţă Beştea, vicepreşedinte al CJ Călăraşi.

„Ieri (n.r. miercuri, 24 noiembrie) în plenul şedinţei ordinare a CJ, le-am făcut o propunere colegilor de la PNL. Le-am spus că dacă în urma negocierilor funcţia de prefect va reveni PSD atunci le vom oferi la schimb o funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Propunerea noastră de prefect este Mihăiţă Beştea, în prezent vicepreşedinte al CJ Călăraşi. Astfel se va elibera o funcţie de vicepreşedinte pe care o ceda aliatului nostru PNL.”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Iliuţă care a mai adăugat că în cazul în care negocierile cu PNL vor eşua, liderii centrali PSD vor susţine varianta unui prefect de UDMR pentru detensionarea situaţiei existente în momentul de faţă la nivelul conducerii Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean.

„În Consiliul Politic Naţional al PSD care a avut loc luni am transmis conducerii ca prefectul să fie din partid. Secretarul general Paul Stănescu a intervenit spunând că se ştie de situaţia tensionată de la Călăraşi atât în partid cât şi în PNL, în sensul că reprezentantul Guvernului în teritoriu atacă toate hotărârile şi dispoziţiile preşedintelui CJ. Domnia sa a mai adăugat că dacă nu va reuşi ca PNL să ne cedeze funcţia de prefect va încerca să ne dea la Călăraşi prefect susţinut de UDMR.” a continuat Iliuţă.

Preşedintele social – democraţilor a ţinut să mai precizeze că dacă PNL va reuşi să păstreze funcţia de prefect atunci PSD va solcita pe lângă una din funcţiile de suprefect şi pe cea de secretar general al prefecturii.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.