D. Coarnă: Voi vota contra introducerii certificatului verde

D. Coarnă: Voi vota contra introducerii certificatului verde

Proiectul de lege privind certificatul verde ce instituie vaccinarea obligatorie, căruia profesiunea medicală pare să-i decline competenţa, a ajuns în faţa Camerei Deputaţilor, după ce Senatul l-a respins.

“Însă, când este vorba de a legifera într-un asemenea domeniu, de a confisca drepturi şi libertăţi cetăţeneşti şi de a supune cetăţenii unor practici repetate prin care li se administrează vaccinuri experimentale, Camera Deputaţilor şi Guvernul trebuie să se edifice asupra utilităţii, eficacităţii şi indispensabilităţii unei asemenea măsuri, a unei practici de igienă publică declarată profilactică pentru o boală gravă şi ucigătoare pentru naţiune, iar apoi să existe certitudinea inocuităţii acestei practici”, a susţinut deputatul Dumitru Coarnă în declaraţia politică din 23 noiembrie.

Cât priveşte inocuitatea, o anchetă serioasă pe această temă ar trebui să-l facă pe investigator extrem de rezervat în condiţiile în care vaccinurile contra SARS-COV2 nu previn infectările şi răspândirea bolii, ba, în multe cazuri, aceste vaccinuri reprezintă un pericol pentru sănătatea publică.

“La debutul campaniei de vaccinare împotriva SARS-COV2, s-a spus că vaccinurile vor preveni infectările şi răspândirea bolii. După nici un an de atunci realitatea a demonstrat că vaccinul nici nu previne infectarea şi nici nu combate răspândirea infecţiei. Astăzi, partizanii vaccinării ne spun că aceasta reduce riscul dezvoltării unei forme severe de boală, însă, din păcate, statistica îi contrazice. Aceasta arată că, după începerea campaniei de vaccinare, au explodat în lume cazurile de îmbolnăvire cu SARS-COV2”, a subliniat deputatul PSD.

Astfel, după data de 1 ianuarie 2021 a fost înregistrat un număr de 170 milioane de îmbolnăviri faţă de 84 milioane în tot anul 2020. Și numărul deceselor a crescut pe mapamond, după debutul campaniei de vaccinare, cu un procent îngrijorător de 65% (3,184 milioane în anul 2021, faţă de 1,938 milioane în anul 2020). În România au fost înregistrate 1,112 milioane de îmbolnăviri în 2021, faţă de 632 mii în anul 2020, iar la capitolul decese, acestea au crescut de aproximativ 2,5 ori: 37.497 anul acesta, faţă de 15.767 anul trecut.

Deputatul consideră că datele statistice ar trebui să ne dea de gândit tuturor, cu atât mai mult cu cât, în numeroase ţări maximele istorice în ce priveşte îmbolnăvirile sau decesele zilnice s-au înregistrat în timpul campaniei de vaccinare. Cifrele arată clar că riscul de infectare şi de răspândire a virusului este la fel de ridicat, atât în cazul persoanelor vaccinate, cât şi în rândul celor nevaccinate.

Diferitele variante de vaccin aflate pe piaţă la ora actuală nu şi-au dovedit eficacitatea. Acestea generează condiţii patologice, care epuizează resursele de apărare ale organismului împotriva virusului SARS-COV2 pentru un anumit timp, pe care OMS l-a fixat, în mod arbitrar, la şase luni sau maximum un an.

“Domnilor deputaţi, nu insist mai mult, căci bunul-simţ, judecata sănătoasă, respectul pentru drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, pentru datoria împlinită de o conştiinţă luminată, toate acestea vă vor ghida votul. Adevărata pace cere recunoaşterea drepturilor omului. Sunt pentru dreptul la opţiune, sunt pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor dăruite de Dumnezeu. Eu, Dumitru Coarnă, deputat PSD Călăraşi, voi vota împotriva discriminării: persoane vaccinate versus persoane nevaccinate. Voi vota contra introducerii certificatului verde. Doamne ajută!”, a susţinut Dumitru Coarnă în finalul declaraţiei sale politice.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.