V. Iliuţă: Mă bucur să văd că inițiativa mea "50 de ha de la ADS pentru tinerii fermieri" prinde viață

V. Iliuţă: Mă bucur să văd că inițiativa mea "50 de ha de la ADS pentru tinerii fermieri" prinde viață

Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenţia Domeniile Statului în suprafaţă de 50 de hectare, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"Pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocaţi submăsurii 6.1 din PNDR "Instalarea tinerilor fermieri", vom încerca să alocăm aceste terenuri pe care le-am identificat în contractele de concesionare care expiră anul acesta şi care nu vor mai fi prelungite. Considerăm că este foarte important ca de acest teren să beneficieze cei care se încadrează în categoria de tineri fermieri, ţinând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor şi a forţei de muncă din agricultură. Momentan, România are o suprafaţă de 230.000 de hectare suprafaţă concesionată, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri", susţine Oros pe pagina sa de socializare.

Puţini, probabil, ştiu sau şi-a amintesc că iniţiativa a fost depusă în Parlament la finele anului 2015 de către 6 deputaţi PNL, printre semnatari numărându-se şi actualul preşedinte al Consiului Judeţean, Vasile Iliuţă, membru al Camerei Deputaţilor în mandatul 2012 – 2016. Mă bucur să văd că inițiativa mea "50 de ha de la ADS pentru tinerii fermieri" prinde viață. Astfel, tinerii fermieri vor beneficia în acest an de terenuri concesionate de la Agenția Domeniile Statului în suprafață de 50 de hectare, pe lângă banii alocaţi submăsurii 6.1 din PNDR - Instalarea tinerilor fermieri. Rod bun!” este mesajul postat pe contul personal de Facebook de Vasile Iliuţă.

Monitorul Oficial a publicat marți, 22 noiembrie 2016, modificările făcute în Legea 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Modificarea vizează introducerea unui nou articol în lege care stabilește ca tinerilor sub 40 de ani, absolvenți de ai învățământului cu profil agricol, să li se atribuie o suprafață de 50 ha cu condiția să-și înființeze o fermă.

Concesionarea sau arendarea terenurilor cu destinație agricolă, libere de contract, în suprafață maximă de 50 de hectare, apaținând domeniului public și privat al statului, aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului, prin atribuire directă, tinerilor de până la 40 de ani, absolvenți ai învățământului de profil, în vederea înființării de ferme; în situația în care suprafețele de terenuri disponibile sunt mai mici decât cele solicitate, se aplică procedura concurențială reglementată de prezenta lege.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.