Una-i echitatea, alta-i legalitatea!

Una-i echitatea, alta-i legalitatea!

Nu mai e vreun secret, liberalii s-au manifestat destul de zgomotos după ce au aflat cum s-au alocat către UAT-uri sumele provenind din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa, prognozat în acest an la 27.134.000 lei. Vinerea trecută, liderul partidului a arătat cu degetul spre şeful CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, omologul său de la PSD, acuzându-l că a recurs la o împărţire arbitrară a sumelor fiind favorizate primăriile PSD în detrimentul celor conduse de primari PNL. „Vi se pare normal ca o localitate cu 1500 de locuitori să aibă 1,2 milioane de lei, în condiţiile în care o localitate cu 9 mii de locuitori să aibă cifra 0? Doar pentru că există o percepţie personală a cuiva care nu face parte din aceeaşi familie politică?”, s-a plâns Dumitru.

Altfel spus, UAT-urile trebuiau să primească din acest fond sume aproximativ egale invocând principii pe care, culmea!, nu mai departe de finalul anului trecut Guvernul Orban din care şi el făcea partea ca secretar de stat la MADR nu le-a respecta deloc, atunci fiind favorizate exact primăriile PNL care au încasat sume chiar şi de 4 ori mai mari decât cele PSD.

În opinia lui Dumitru, criteriul echităţii era esenţial, anunţând încă de vineri că liberalii intenţionează să facă o plângere prealabilă pentru a se revoca Hotărârea de Consiliu Judeţean care „nu respectă nici un criteriu”. Foarte probabil, prefectul politic liberal, Valentin Barbu îşi va intra în rol atacând, ca urmare a ordinului politic primit de la partid, în faţa instanţei de contencios administrativ Hotărârea care a stârnit atâta tevatură. Tare curios sunt să văd în ce a constat nelegalitatea acestui act administrativ!

Aici însă dl Dumitru greşeşte! Executivul CJ a respectat criteriul „legalităţii”, în sensul adoptării în cadrul Consiliului Judeţean, mini – parlament generat politic în urma unor alegeri, a unei Hotărâri. Acest criteriu este şi cel mai important. Restul e o simplă răfuială politică, alimentată cu consţinciozitate de-a lungul timpului atât de Putere cât şi de Opoziţie, indiferent de culorile lor politice.

E limpede că judeţul trebuie dezvoltat în mod uniform, echilibrat dar pentru asta am avea nevoie şi de oameni politici cumpătaţi, echilibraţi, capabili să-i reprezinte pe toţi cetăţenii acestui judeţ şi nu doar pe cei de la care au primit funcţiile şi privilegiile.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.