Vremuri grele în PNL!

Vremuri grele în PNL!

Președintele interimar al PNL Călărași, dl Emil Dumitru le-a pus gând rău consilierilor locali care au îndrăznit să voteze proiectul de buget al municipiului Călărași, în ședința extraordinară de plen, desfășurată la începutul săptămânii. Doar pentru că a fost inițiat de un primar PSD! “Din păcate, nu există o conduită corectă din partea unor consilieri municipali PNL, asta îndrăznesc să spun. Și lucrurile le vom discuta în cadru statutar în partid.”, a declarat vineri dl Dumitru care a promis că le va arăta “vinovaților” direct cartonașul roșu dacă nu vor respecta, pe viitor, “decizia politică pe care conducerea partidului a stabilit-o”. Cine nesocotește ordinele noastre, pare să spună dl Dumitru, zboară din partid!

Dictatură pe față într-un partid care a rămas liberal, doar pe hârtie! În realitate, cu un astfel de “stalinist” la conducere, trimis cu “tancul” de la București, PNL pare mai toxic decât PCR.

Aflați, din nefericire “pe lista pe care n-am stabilit-o noi (n.r. care voi?)”, actualii consilieri locali au toate șansele să fie sacrificați doar pentru că au pus interesul public general înaintea interesului de gașcă, pardon, de partid. Asta nu e vorba de disciplină de partid, ci de totalitarism pur!

Dumitru vrea să (ne) convingă că ține cu casa, adică cu partidul. Nu-i chiar așa. De fapt, în spatele unor astfel de declarații care nu fac deloc cinste unui liberal autentic, se ascund niște frustrări personale. Dumitru ar vrea să scape cât mai rapid de niște lideri locali incomozi, cum ar fi Viorel Ivanciu sau Camelia Croitoru, liberali din vechea gardă, indezirabili pentru că nu-i împărtășesc ideile puține și fixe de care s-a cam săturat toată lumea. Îi va fi mai ușor, astfel, să îngenuncheze partidul punând în funcții, în locul acestora și nu numai, oameni loiali, însă fără anvergură politică ori profesională. Dar foarte buni executanți!

Dacă așa crede dl Dumitru că PNL Călărași va reuși recâștige electoratul pierdut în toamna anului trecut, făcând opoziție distructivă acolo unde există o altă majoritate, atunci drumul spre pierzanie e neted ca în palmă!

PNL, dle Dumitru, n-a fost, nu este și nici nu trebuie să fie un partid de “yes-men”. PNL e un partid atât de “democratic” încât în cel puțin două rânduri, în ultimii 10 ani, a deschis larg porțile și pentru adversarii săi “tradiționali” de la PSD.

 

"E o listă de consilieri municipali pe care n-am stabilit-o noi. E stabilită dinainte. Pentru fiecare vot pe care l-au acordat vor trebui să dea explicații. Sigur că există așa o toleranță a consilierilor către actuala conducere la municipiu pe care eu n-o accept și o dezavuez"

Emil Dumitru, 16 aprilie

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.