PNL | Orban şi cartea sa câștigătoare!

PNL | Orban şi cartea sa câștigătoare!

Deşi sunt destui liberali care nu şi-l mai doresc în fruntea organizaţiei PNL Călăraşi, Emil Dumitru a declarat vineri că are de gând „să rămână, indiferent de poziţia pe care o va ocupa în viitoarea conducere”, subliniind că este din Călăraşi şi nu din altă parte. Adică, de râie ai mai putea să scapi, de Dumitru, ntz!

Deşi e din judeţul Călăraşi, Emil Dumitru n-a bătut niciodată la uşa PNL Călăraşi până în octombrie 2020, când liderul partidului, Ludovic Orban, pe atunci premier, l-a pus interimar, dizolvând în mod abuziv Biroul Permanent Judeţean după decesul fostului preşedinte, Dan Drăgulin.

Cu expertiză şi experienţă politice zero, Dumitru a prins prima poziţie pentru Camera Deputaţilor, recomandându-l funcţia de secretar de stat în cadrul MADR, obţinută în urmă cu un an. Şi nu numai!

Sub conducerea sa, organizaţia de la Călăraşi şi aşa răvăşită după eşecul suferit la locale, s-a clasat tot pe locul 2, după PSD, la capătul unei campanii electorale slabe, presărată cu sloganuri ieftine şi neconvingătoare, nu şi cu soluţii clare care să asigure Dezvoltarea Călăraşiului! Cele două mandate de parlamentar obţinute au fost rodul inerţiei călărăşenilor de a vota PNL, partid care a condus judeţul în diverse formule politice din 2004 şi până în 2020.

Prezenţa lui Dumitru în stafful PNL Călăraşi depinde exclusiv de Orban, prezent joi seară la Călăraşi dintr-un simplu motiv. Dorindu-şi încă un mandat în fruntea PNL, Orban a venit să vadă cam pe câte voturi se poate baza la Congres, testându-şi popularitatea în rândul colegilor săi. În plus s-a cam lămurit şi în ce ape se scaldă Dumitru care după 6 luni de mandat interimar n-a reuşit să revigoreze filiala, repet, extrem de afectată după înfrângerea de la locale. Ba dimpotrivă, fostul sindicalist a reuşit să enerveze cam pe toată lumea, până şi foarte puţinii săi susţinători fiind la un pas de capătul răbdării. Să promiţi funcţii pe seceta asta şi să nu-ţi onorezi angajamentele, e sinucidere politică. Clar!

Sigur, Dumitru fără Orban, valorează...un vot în Parlament, însă Orban îşi poate reînnoi mandatul de preşedinte PNL fără Dumitru. Concret, Orban se poate reorienta, căutând un alt lider local care să aibă puterea să controleze, dacă vreţi, organizaţia şi implicit voturile delegaţilor la congresul partidului, programat probabil în toamna acestui an. Nu-i va fi deloc uşor pentru că deşi s-a văzut cu lume multă, oameni sunt puţini! De tot!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.