Traducând din Filipescu: E bun Drăgulin dar parcă şi mai bun ar fi un sondaj profesionist!

Traducând din Filipescu: E bun Drăgulin dar parcă şi mai bun ar fi un sondaj profesionist!

Nu ştiu câte cepe degerate mai valorează pe piaţa politică locală, poate chiar şi naţională Răducu George Filipescu, însă senatorul care a obţinut mandatul „la mustaţă”, nu ezită, păcatele mele să-i dea câte-o scatoalcă fostului său subordonat politic şi profesional, Dan Drăgulin, ori de câte ori prinde ocazia. “Cine vrea să candideze trebuie să muncească și să demonstreze că e în stare. Există un post de primar și trei candidați. Acesta-i un lucru fantastic pentru noi, este o situația pe care mulți nu o au. Un sondaj profesionist va trebui să arate cu exactitate unde se situează fiecare candidat, ca să știm clar cine are cele mai mari șanse.” este o frântură din declaraţia lui Filipescu, spusă la un pahar de vorbă cu jurnaliştii, în ultima conferinţă de presă.

Ca să “traduc” puţin din acest “clasic” în viaţă: “E bun Drăgulin, că-I al nostru şi nu ne putem debarasa de el la mijlocul drumului, dar parcă şi mai bun ar fi un sondaj de opinie care să ne arate şi să-i arate că procentele pe care le trâmbiţează prin partid sunt departe de realitatea crudă”. Acum ca să fiu, ceva mai elegant “Drăgulin e bun, dar nu atât de bun încât să joace şi rolul de locomotivă pentru 2020 când se joacă pe o miză uriaşă la locale dar şi la parlamentare." Nici 2019, nu-I un an simplu mai ales că “ficusul” de la Cotroceni nu se vede în ruptul capului şomer ci din nou beneficiar al luxului prezidential. Ori pentru asta, Drăgulin şi ceilalţi trebuie să pună serios osu’ la muncă!

Filipescu are dreptate pentru că nu degeaba se apropie de apusul carierei sale politice care a început în forţă prin 2004 şi a fost pigmentată doar cu victoria pe linie. E limpede că Drăgulin e “obsedat” de idea de a-şi “securiza” candidatura pentru al 3-lea mandat dar asta nu-i asigură automat şi succesul care a fost atât de facil în 2012! Anii au trecut iar marile proiecte anunţate cu surle şi trâmbiţe atunci dar şi în 2016 se încăpăţânează parcă să prindă contur. A încercat şi aerul tare de UNPR, doar – doar banii guvernamentali “promişi” de defunctul politic, Gabi Oprea vor nimeri drumul spre Călăraşi. Eforturi zadarnice! În primăvara anului 2016, Drăgulin a revenit acasă de parcă fusese “detaşat” în străini, cu mâna goală. Pardon, cu incertitudinea că nu mai pupa al doilea mandate sub “interesul naţional”!

Ceea ce nu pare să înţeleagă Drăgulin e că interesul său nu mai…rimează cu cel al partidului. Oamenii din jurul său care au pus umărul la victoriile partidului “nu-l critică” degeaba. E adevărat, “slugile”, plătite din bani publici, pentru că cei privaţi se fac greu de tot, nu ezită să-i spună zilnic că e imbatabil, inefabil şi infailibil, şi din acest motiv numărul inamicilor sau al invidioşilor creşte substantial chiar de la oră la oră.

Drăgulin trăieşte chiar o dramă. Cum naiba să te uiţi în acelaşi timp în două tipuri opuse de oglinzi?! O astfel de „dramă” o să-l aducă într-o bună zi la epuizare iar procentele mirobolante din sondajele prietenoase vor păli! Se vor întoarce împotriva sa dar şi a partidului pe care-l conduce cu mânuşi peticite,  împotriva sa.

Sunt oarecum surprins că după atâţia ani „pierduţi” pe câmpurile politice, Drăgulin nu percepe în mod corect realitatea. Preferă să se hrănească cu iluziile oferite prin perfuzie de profitorii din jurul său care i-au schimonosit simţurile şi percepţiile decât să accepte părerile avizate ale camarazilor săi politici.

Deocamdată, Filipescu a avut „curajul” să-i spună, pe faţă, (pentru a câta oară, totuşi?) că e nevoie de un sondaj profesionist pentru a defini liberalul câştigător din 2020. Mâine, poimâine şi rivalii săi din partid îşi vor lua inima în dinţi, spunându-i poate mult mai apăsat că vremea lui a trecut. Pentru că şi ei merg prin oraş şi vorbesc cu oamenii şi nu cu pereţii! În mod normal, nu va da crezare nimănui însă în mod cert va avea nevoie şi de ei, nu doar de „ligăii” din jur ca să se bată cu adevăraţii inamici şi desigur, să-i şi dovedească. Ştie şi el prea bine, că 2012 n-a semănat cu 2016 cum nici 2016 n-o să semene cu 2020.

Peste un an şi jumătate se va trage linia. Tot la început de iunie. Drăgulin se va încăpăţâna să creadă că se situează dincolo de ea dar cu ce costuri? Uriaşe!

Tocmai de aceea, sondajul profesionist despre care vorbeşte acum Filipescu, cel uns cu toate alifiile posibile din politică, ar trebui să fie luat în calcul acum şi de „autistul” politic Drăgulin. Sunt precis că şi atunci, ca şi acum, nu va ezita să le spună că finala e uşoară iar meciul va fi câştigat cu lejeritate. De-abia aştept să-i dau dreptate lui Filipescu! Mai ales că finala de peste 1 an şi jumătate s-ar putea disputa şi în două manşe!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.