S. Vrăjitoru: Oferta PNL de Crăciun! Plătești doar 5 lei pentru 1 euro! Ofertă limitată!

S. Vrăjitoru: Oferta PNL de Crăciun! Plătești doar 5 lei pentru 1 euro! Ofertă limitată!

Nu mai e un secret. Spre sfârşitul lunii noiembrie, cursul valutar a atins 4,8 lei/euro.

Pieţele au devenit mai sensibile şi mai nervoase după declaraţiile alarmiste ale noului guvern PNL şi ale preşedintelui în privinţa deficitului bugetar, notează zf.ro. Ceea ce a generat şi o reacţie a Băncii Naţionale a României care a intervenit pe pieţele valutare pentru a susţine cursul de schimb al leului după ce îngrijorările cu privire la efectele creşterii cheltuielilor guvernamentale asupra inflaţiei şi bugetului au dus leul la un minim istoric, transmite Bloomberg.

Potrivit unui oficial de la BNR care a dorit să îşi păstreze anonimatul, banca centrală a cheltuit mai puţin de un miliard de euro din rezervele sale valutare pentru intervenţii pe piaţă. Aceste intervenţii au dus la cel mai mare declin al rezervelor valutare de după luna iunie 2018, susţine agerpres.ro

“Cine plătește pentru declarațiile iresponsabile ale Guvernului PNL care au condus la devalorizarea monedei naționale și la creșterea dobânzilor la care se împrumută guvernul?” se întreabă retoric vicepreşedintele PSD Călăraşi, deputatul Sorin Vrăjitoru care a continuat “Evident, plătim noi toți, cei care plătim taxe și impozite, cei care avem rate la bănci în euro, cei care plătim facturile la utilități exprimate în euro. Dragi români, aceasta e oferta de Crăciun din partea PNL: doar 5 lei pentru 1 euro! Cumpărați acum, că după Anul Nou nu se știe la cât va ajunge!”

Rezervele valutare ale României se situează la peste 38 miliarde euro, acestea putând fi utilizate în orice moment pentru protejarea monedei. Aceste rezerve s-au diminuat cu 1,2 miliarde euro numai în luna noiembrie 2019, atât ca urmare a intervenţiilor Băncii Naţionale dar şi a plăţilor efectuate pentru achiziţionarea de rachete Patriot potrivit unui contract semnat cu SUA, a declarat oficialul BNR citat de Bloomberg.

aldis

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.