Călăraşi / Liberalii, bucuroşi şi... nu prea, după alegerile prezidenţiale

Călăraşi / Liberalii, bucuroşi şi... nu prea, după alegerile prezidenţiale

În judeţul Călăraşi, candidatul susţinut de PNL, Klaus Iohannis s-a clasat pe primul loc în ambele tururi însă rezultatul final obţinut de Drăgulin&Co, de 54%, nu e unul care să stârnească şi nemăsurate motive de bucurie.

Cu un astfel de rezultat pe cât de neaşteptat pe atât de modest, filiala judeţeană e la o distanţă de 12 procente faţă de scorul obţinut de Iohannis, de 66%, situându-se, potrivit surselor noastre, pe locul 34 într-un clasament intern al partidului, realizat la nivel naţional.

Într-un judeţ dominat clar de culoarea galbenă (37 de primării, inclusiv cea a municipiului reşedinţă de judeţ plus Consiliul Judeţean!), Filipescu şi Drăgulin sperau să câştige detaşat alegerile mizând pe un procent, format bineînţeles din două cifre în care prima să fie musai 6. Socoteala le-a fost dată peste cap de PSD, partidul condus de Iulian Iacomi obţinând pur şi simplu un rezultat foarte bun, de 46%, care i-a adus o clasare pe 13 în topul intern al PSD.

Aşa se face că în cadrul unei şedinţe de analiză a rezultatelor, Filipescu, negru de supărare nu s-a sfiit să-i ia la bastoane în primul rând pe primarii care au pierdut alegerile în localităţile pe care le conduc: Curcani, Chirnogi, Mitreni, Nana, Şoldanu Au fost o serie de reproşuri care nu pot fi suportate nici măcar în „online”. Din cauza procentului extrem de scăzut, şi solicitările conducerii filialei judeţene transmise Centrului cu privire la ocuparea unor funcţii prin Guvern, ministere şi agenţii au rămas mai degrabă fără răspuns.

În schimb, starea de nervozitate s-a acutizat şi în cadrul organizaţiei. Drăgulin şi Filipescu au devenit între timp inamici deşi păreau mai „uniţi” ca oricând. Primul, nemulţumit şi de faptul că protejata sa, Camelia Croitoru a pierdut bătălia, recent, cu favorita lui Filipescu, Lucica Barbu pentru şefia ISJ, caută susţinători prin partid. În acest sens, „duşmanii” de ieri au fost reevaluaţi peste noapte şi transformaţi în aliaţi. Ca la nebuni. Dar despre toate aceste „compromisuri”, în curând!

aldis

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.