PNL / Viorel Ivanciu: Trebuie să ne învăţăm cu astfel de acţiuni de curăţenie!

1

Sâmbătă dimineaţă membri ai organizaţiei municipale PNL Călăraşi, coordonaţi de preşedintele Viorel Ivanciu au participat la o acţiune de cureţenie a Parcului Dumbrava de la intrare şi până la Grădina Zoo. În jur de 35 – 40 de persoane tineri şi vârstnici, consilieri locali au desfăşurat activităţi de colectare a resturilor vegetale şi a deşeurilor.

Preşedintele filialei locale a PNL, Viorel Ivanciu, unul din viceprimarii municipiului reşedinţă de judeţ a vorbit în interviul de mai jos de necesitatea unor astfel de acţiuni care ar trebui să devină o „obişnuinţă” pentru cetăţenii Călăraşiului chiar şi în jurul blocurilor sau al gospodăriilor individuale.

jipa si ivanciu

 

Domnule preşedinte, Viorel Ivanciu, lăudabilă iniţiativa de astăzi. Cum a venit şi de ce?

A venit ca o dorinţă de a veni în sprijinul comunităţii, a venit ca o dorinţă de a ne mai întâlni noi, membrii de partid. Şi dacă tot ne întâlnim şi socializăm, în prima parte a acţiunii să şi facem ceva util. A venit şi din dorinţa de a face puţină mişcare, a membrilor noştri, într-o zi de sâmbătă. Şi poate începând, noi trezim pofta şi altora: tinerilor din licee, din şcoli, poate chiar şi celor mai în vârstă prin jurul blocului, prin jurul casei pentru că e clar că primăria nu poate să asigure curăţenia în oraş fără participarea cetăţenilor.

Tot dumneavoastră aţi avut o iniţiativă identică pe la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie. În tot oraşul aţi vrut să mobilizaţi şi serviciile din subordinea primăriei pentru o acţiune amplă de curăţenie oraşului.

Este un început. Asemenea acţiuni, din păcate, sunt la început. E un pionierat. Am avut plăcuta surpriză ca atât colegii mei din primărie cât şi din serviciile subordinate să participe chiar cu drag, având în vedere că la o asemenea acţiune mai şi socializezi, mai şi glumeşti, mai şi dezbaţi anumite subiecte. Au fost şi câteva firme care şi-au arătat disponibilitatea şi cărora le mulţumesc şi pe calea asta. Au fost şi dezamăgiri. Nimeni din niciun liceu, nicio şcoală deşi au fost informate de acţiunea noastră, nu am văzut nicio mişcare. Ceea ce nu e în regulă dar sperăm ca la acţiunile viitoare să participe şi ei. E nevoie de toată lumea şi numai aşa putem să avem un oraş mai curat şi mai frumos.

jipa

În esenţă ăsta ar fi şi mesajul pe care îl transmiteţi călărăşenilor.

Da, cred că în perioada asta de primăvară până în toamnă, fiecare dintre noi trebuie să ne facem o preocupare şi într-o anumită zonă, să participăm la nişte acţiuni pentru că e pentru noi. Dacă aşteptăm de la primărie să facă peste tot…, capacitatea primăriei nu permite treaba asta. Şi trebuie să ne învăţăm cu asemenea acţiuni pe care eu le consider bune: că suntem partid, că suntem organizaţie, că suntem liceu, că suntem şcoală, că suntem orice altceva, o asociaţie de bloc. Toate aceste acţiuni sunt bine venite.

Aţi luat parcul la pas. Cum vi se pare?

Nici prea bine, nici prea rău. Este o acţiune care e bine venită pentru că după cum vedeţi am adunat ceva deşeuri, foarte multe ţigări, am observat pe ici pe colo şi anumite lucruri pe care trebuie să le mai facem noi ca primărie, de exemplu să mai punem câteva coşuri. Am mai mobilizat câţiva agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în parc şi care nu au nicio treabă cu curăţenia. Chiar i-am chemat acum pentru a-i trezi puţin la realitate. Ei sunt interesaţi doar de afacerea lor dar nu sunt interesaţi de gunoiul pe care-l fac în jurul lor.

Dar eu cred că discutând cu ei, făcând asemenea acţiuni, lucrurile se vor îndrepta. Ele nu se vor îndrepta aşteptând pur şi simplu şi nefăcând nimic.

2

3

4

5

7

6

8

9

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.