PNL | L. Orban: Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022

PNL | L. Orban: Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține prin intermediul unui mesaj postat astăzi pe pagina personală de Facebook că în acest an nu se vor mai emite noi vouchere de vacanță, fiind valabile cele din 2020. “Obiectivul nostru este să construim un buget care să respecte ținta de deficit bugetar pe care am convenit-o, atât la nivel politic cât și în negocierile pe care le-am avut la nivel european. O țintă de deficit în jurul procentului de 7%.

De asemenea, să fie un buget prin care să creştem investiţiile, un buget prin intermediul căruia să creştem absorbţia fondurilor europene.

Rămân valabile voucherele de vacanţă care au fost emise anterior şi care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanţă, pentru că sunt vouchere de vacanţă care sunt valabile în cursul anului 2021.”, susține Orban.

În altă ordine de idei, liderul Camerei Deputaților a mai adăugat că odată cu adoptarea legii bugetului de stat pe 2021 nu se va mai plăti sporul de 30% dat până acum prefecturilor. “Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie legată de sporuri deocamdată. Există o decizie legată de sporul de 30% care a fost dat prefecturilor şi care nu se va mai plăti, odată cu adoptarea legii bugetului de stat.”, a mai precizat Orban care a conchis subliniind că pensiile vor crește însă de la 1 ianuarie 2022. “Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume: compensarea pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 la sută din creșterea salariului mediu brut pe economie.

Există un acord între PNL și USR-PLUS de a susține modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care prevăd acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari.”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.