PNL Călărași | Luptă în 2!

PNL Călărași | Luptă în 2!

Problema desemnării viitorului prefect, exclusiv politic, va fi tranșată în această lună, au dat asigurări, vineri, liderii PNL Călărași care într-o primă conferință politică susținută după parlamentarele din decembrie anul trecut au mai adăugat că decizia va fi luată în conformitate cu prevederile Statutului, după o evaluare prealabilă a CV-urilor și mapelor profesionale ale candidaților, ce va fi realizată de o comisie de analiză instituită la nivel central.

Deși au subliniat că PNL Călărași e ”un partid viu, democratic, politic” chiar (iată o descriere care contrastează puternic cu realitatea!), doar două candidaturi au ajuns pe masa liderilor locali care fără să le nominalizeze au confirmat informațiile apărute în presă și în mediul virtual. Pentru că atâtea grupări politice există acum în PNL Călărași! E vorba de Nicolae Dumitru, subprefect în funcție și Valentin Barbu care de la ce visa astă toamnă, ocupă în momentul de față funcția de administrator public în cadrul Primăriei comunei Dragalina.

Prin urmare, doar două nume dintr-un partid așa de mare, cu lideri căliți în atâtea bătrălii electorale pe care le-au tot câștigat din 2004 încoace ar fi interesate de o astfel de sinecure, desi liberalii susțin că sunt destul de fericiți că în partid există o competiție. Surprinde însă absența de lista “celor care și-au exprimat intenția” chiar actualul prefect, Marian Stoica, “forțat” în urmă cu mai bine de un să treacă prin toate furcile caudine ale legii, abrogate acum, care spunea clar că dacă vrei să ajungi prefect mai întâi trebuie să devii funcționar public. Ditamai generalul (r) a fost nevoit să stea cu burta pe carte, să învețe filă cu filă bibliografia de concurs ca să respecte rigorile legii. După un an, domnia sa renunță prea ușor sau cel puțin cei care conduc acum partidul renunță la el, la fel de ușor, deși în toamna anului trecut a respectat la milimetru ordinele venite de la conducerea de atunci a partidului, transformându-se pur și simplu într-un agent electoral pentru cel care se pusese, realmente, cu fundul pe Consiliul Județean, călcând în picioare până și... legea bunului simț. Sacrificiul său nu mai valorează acum nimic? Dar, dacă și-a făcut datoria, “maurul” poate să plece.

Cât privește numele viitorului prefect, e o chestiune care trezește ceva patimi doar prin partid, intrat în moarte clinică după eșecurile electorale suferite anul trecut. Indiferent de numele său, prefectul va deveni pur și simplu o “bâtă” la cheremul partidului cu care vor fi ciomăgiți, desigur la comandă, adversarii de la PSD. De la Iliuță în jos! Hotărârile adoptate care nu vor fi pe placul liberalilor pentru că aduc puncte electorale inamicilor vor fi suspendate de prefectul pus politic în contencios iar bunăstarea la care visează toți naivii care au mers la vot anul trecut va rămâne în continuare o amară himeră. Pentru că dezvoltarea județului în viziunea PNL n-are nicio treabă cu cea propusă de PSD. Ca să știți!

Declarații susținute vineri de liderii PNL Călărași

“Eu îmi doresc să fie un prefect care să apere legalitatea actelor administrației publice locale, să fie activ cum de altfel se și întâmplă, ați văzut că s-a și schimbat din perspectiva instituției prefectului modul de comunicare cu cetățenii prin intermediul presei și îmi doresc ca prefectul să poată să contribuie alături de noi, ca partid politic, la dezvoltarea județului”

Deputat, Emil Dumitru, președinte interimar PNL Călărași

“Ei (n.r. Nicolae Dumitru și Valentin Barbu) au fost cei care și-au exprimat intențile până în momentul de față (...). Nu există nici tabere, există un partid viu, un partid politic, un partid democratic, fiecare își spune intenția. Până în momentul de față nu s-a luat nicio decizie, doar și-au exprimat intenția. Când vom avea o decizie fermă, o veți afla primii

Senator, Ciprian Pandea, vicepreședinte interimar PNL Călărași

“Decizia se va lua conform statutului. Ideea e că e foarte bine să fie o competiție. Vom analiza pentru că la nivel național există o comisie de analiză a tuturor candidaților pentru o funcție de demnitate publică (secretar de stat, subsecretar de stat, prefect, subprefect). Vom duce CV-urile, mapele profesionale și bineînțeles va exista o decizie politică la nivel județean. Decizia se va lua în luna februarie

Deputat, Emil Dumitru, președinte interimar PNL Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.