PNL / Filipescu: Competiţia este deschisă!

PNL / Filipescu: Competiţia este deschisă!

În PNL Călăraşi, actualul primar Dan Drăgulin a avut grijă "să-şi securizeze" candidatura pentru un nou mandat la localele de anul viitor, prevalându-se de o decizie a BPN, însă competiţia internă nu e, totuşi, încheiată. Senatorul Filipescu a menţionat vineri că partidul nu exclude posibilitatea realizării unui sondaj intern în urma căruia să fie stabilit cel mai bun candidat dacă actualul primar nu ocupă o poziţie bună în topul preferinţelor călărăşenilor.

Ideea realizării sondajului a fost îmbrăţişată de la bun în ceput de actualul viceprimar, Dragoş Coman şi potrivit surselor noastre ar fi susţinută şi de preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, interesat şi dumnealui se pare de o evaluare a potenţialului său în faţa călărăşenilor în perspectiva unei astfel de candidaturi. „Competiţia e deschisă. Sigur că vom face sondajul care va fi plătit de partid” a spus Filipescu care a continuat „E o decizie la nivel de partid că dacă cei care sunt primari în funcţie şi stau bine în sondaje, deci nu neapărat că dacă eşti primar dar eşti varză candidezi, au drept de preemţiune. Au dreptul să aleagă ei să fie candidaţi. La ora actuală, Drăgulin e pe primul loc faţă de ceilalţi candidaţi din interiorul partidului. Din exteriorul partidului, rămâne să măsurăm. Să vedem şi cu cine iese PSD-ul”.

Uşor de „citit”, Filipescu, mai degrabă, mimează democraţia în partid decât să o susţină în mod real. E limpede că favoritul său rămâne Drăgulin, între ei „cimentându-se” de-a lungul timpului o „prietenie” care excede intereselor PNL. Oamenii ăştia se cunosc prea bine şi nu-şi mai permit luxul să-şi mai dea la gioale unul altuia.

Dar, dacă va exista o presiune evidentă în partid, cel mai probabil un astfel de sondaj ar putea prinde viaţă la începtul anului viitor. Momentul, nu doar că ar mai limpezi din tensiunile existente în partid, ar fi o mană cerească şi pentru Opoziţie care ar avea muniţie suficientă ca să bombardeze PNL-ul prin prisma eşecului Executivului Primăriei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.