PNL / Filipescu are un preferat pentru şefia partidului

filipescu 3Preşedintele PNL Călăraşi, senatorul Răducu Filipescu a dezvăluit sâmbătă numele preferatului său pentru şefia partidului, la alegerile programate în 17 iunie. „Ludovic Orban îşi face periplul prin toată ţara şi din punctul meu de vedere are chiar toate şanse să ajungă şi preşedintele PNL. Deocamdată înscrişi, ştiţi că sunt Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu. Văd că Predoiu are frâna de mână trasă tare de tot, nu prea se avântă în teritoriu aşa. Şi văd că Buşoi încă nu şi-a luat aer în piept să zică “Candidez şi eu!”. Cred că va candida în final, că îl impinge cooperativa de la spate. Dar cred că până la urmă va fi o bătălie între trei, dacă nu să o se reducă chiar la doi. Adică să fie o bătălie între Buşoi şi Orban. Senzaţia mea este totuşi că totuşi Cătălin după cum se mişcă nu cred că îşi va duce campania la bun sfârşit. Probabil că îşi dă seama că e greu să ieşi preşedinte în PNL, venind din PDL, pentru că nu se acceptă idea şi va fi o bătălie între Buşoi şi Orban. Iar din punctul meu de vedere, la un congres cu 5 mii de oameni, părerea mea este că Orban nu are nicio şansă să piardă. Nu are pentru că el cunoaşte masa mare a partidului, masa mare a partidului îl cunoaşte. Şi Buşoi este o persoană cunoscută dar cred eu că empatia este mult mai mare între Orban şi toţi cei care vor vota. Buşoi a fost plecat la Bruxelles o lungă perioadă de timp, nu a mai fost în fierberea din ţară şi probabil că chestiunea asta va conta.” a spus Filipescu care a continuat “Eu am spus din capul locului că mi-ar fi fost foarte greu să aleg între Orban şi Motreanu. Amândoi îmi sunt foarte buni prieteni, îmi era foarte greu, la un moment dat trebuia să cântăresc foarte tare dar bănuiesc că Motreanu nu va candida după cum s-a spus că abia după 2 mai mai are nu ştiu ce înfăţişare. Se lungeşte treaba şi probabil că el nu va fi candidat.”

Ieşit din cărţi, în plan local, Filipescu vizează o carieră în plan national ţintind două “responsabilităţi” în cadrul partidului după Congresul din 17 iunie. “Sunt mai multe variante. Dacă Motreanu va fi secretar general, el vrea să împartă ţara în 3, cu 3 secretari generali adjuncţi care să răspundă: unul de Muntenia, unul de Moldova, unul de Transilvania. Dacă el va fi secretar general o să mă duc cu el în echipă, mă duc secretar general adjunct pe Muntenia, adică toate judeţele de la Mehedinţi până la Galaţi. Este cea mai grea zonă posibilă pentru că în toată Muntenia asta e a PSD-ului şi va fi o luptă crâncenă dar asta este ideea pe care trebuie să mergem ca să reconstruim. Dacă nu va fi Motreanu şi va fi altcineva secretar general probabil că o să mă duc vicepreşedinte tot pe zona 3 Sud Muntenia. Asta este zona în care eu am responsabilităţi.” a mai adăugat Filipescu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.