PNL / C. Pandea: România are la dispoziție un miliard de euro, bani europeni, pentru extinderea rețelei de gaz

 PNL / C. Pandea: România are la dispoziție un miliard de euro, bani europeni, pentru extinderea rețelei de gaz

Ciprian Pandea, candidatul propus de PNL Călărași pentru Senat, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, a scris pe pagina personală de Facebook că România beneficiază de 1 miliard de euro, fonduri europene pentru extinderea rețelei de gaz. În acest sens, Guvernul condus de Ludovic Orban a deschis până pe 17 decembrie un aoel de proiecte în acest sens, valoarea unui astfel de proiect fiind de maxim 25 de milioane de euro. “Încurajez comunitățile locale călărășene să depună proiecte pentru conectarea la rețeaua de gaze naturale. Guvernul PNL are deschis, până pe 17 decembrie a.c., un apel de proiecte pentru programul de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România care nu dispun de aceste utilități. România are la dispoziție un miliard de euro, bani europeni, pentru extinderea rețelei de gaz. Fiecare proiect va putea avea o valoare maximă de 25 milioane euro.” a scris pe Facebook Pandea care s-a și la condițiile de eligibilitate pentru accesarea unei astfel de finanțări “Pot depune proiecte: Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației;; Autoritățile publice locale (APL) din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, individual, sau în parteneriat cu alte APL.

Condiții pentru accesarea acestei finanțări de către primari: proiectele depuse să racordeze cel puțin 1.000 de noi gospodării – se încurajează asocierea mai multor unități administrativ-teritoriale; proiectele să fie implementate până în decembrie 2023, neputând fi fazate în viitoarea perioadă de programare – ceea ce asigură viteza implementării.” a conchis Ciprian Pandea.

pandea1miliarddeeuro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.