Iohannis poate să vină. Pe unde va trece, Călăraşiul e de „nerecunoscut”!

Iohannis poate să vină. Pe unde va trece, Călăraşiul e de „nerecunoscut”!

Încet – dar sigur, a venit şi ziua cea mare. Miercuri soseşte la Călăraşi într-o vizită de campanie şi ilustrul nostru preşedinte, Klaus Iohannis, veritabil moment de aleasă simţire şi vibraţie patriotică pentru Drăgulin şi gaşca lui.

Mobilizarea a fost maximă! Ca pe vremea lui Ceauşescu. Şi nu-i de mirare. Mulţi din comuniştii de ieri sunt liberalii de azi!

În faţa Primăriei s-a muncit din greu. Zeci, sute de flori galbene şi albastre, toate dotate şi cu microfoane au fost plantate în regim de...viteză maximă. Traseul pe unde va circula alogenul a fost bine cârpit ca să nu dea omu’ şi alaiul de sepepişti în gropi.

Ca să capete ceva culoare galbenă şi-n obraji, marţi, liberalii din municipiu şi-au dat diplome şi cupe între ei, aniversând cu fast marea victorie obţinută în urmă cu câteva luni la europarlamentare. S-au lăudat între ei degeabă, victoria a fost zămislită în altă parte, de altcineva. Frumos  ar fi fost ca evenimentul să se încheie cu câteva minute de cenaclu în care ei, liberalii, cei mai cinstiţi dintre politicienii Călăraşiului, să-şi încarce bateriile pentru mâine, recitând pasaje întregi din opera iohanesciană, „Primul pas” şi „EU-RO”, documente de o valoare inestimabilă pentru cultura politică românească actuală.

Şi ca miercuri, totul să iasă la superlativ, Drăgulin „le-a ordonat” moftangiilor şi sinecuriştilor să aducă pe platoul din faţa Primăriei câte 10-20-30-40-50 de neamuri, cumetri, prieteni şi vecini şi toţi să-şi exprime, la unison, susţinerea şi dragostea faţă de „dulapul” de Sibiu, creditat, cum altfel?, cu cele mai mare şanse pentru o nou mandat la Cotroceni.

O mică problemă s-ar putea ivi la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei acolo unde elevii s-ar putea să ştie mai multă fizică decât „Newton-ul” din faţa lor!

Dar să nu vă iluzionaţi, cumva, că astăzi, călărăşenii care muncesc să-şi plătească taxele ca să huzurească-n Primărie, intelectualii cu carnet galben de partid, au timp să asculte gargara oţioasă şi infectă debitată de Iohannis şi acoliţii lui.

Dar sunt sigur că oaspetele de vază, priponit pentru a doua oară pe aceste meleaguri, în căutare de voturi pentru confortul propriu, nu va pleca „îmbătat” de „frumuseţea” acestui municipiu, amprentat de incompetenţa dovedită de vreo 15 ani de administraţia liberală, pentru că a avut grijă Drăgulin să nu-l plimbe pe fostul său coleg de breaslă prin...zonele crepusculare!

PS Apropos, să nu uitaţi să evitaţi mâine după orele prânzului strada Bucureşti. Zeus nu vrea să fie deranjat!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.