Drăgulin “l-a reevaluat” pe Iohannis. Angajamente asumate ca în urmă cu 3 decenii!

Drăgulin “l-a reevaluat” pe Iohannis. Angajamente asumate ca în urmă cu 3 decenii!

Am văzut, ieri, într-adevăr, liberali fericiţi. Băi, atât de fericiţi, de parcă l-ar fi avut în faţa lor pe Iisus şi nu pe ciorditorul de case dovedit! Sute de oameni de prin comunele din împrejurimi, conduse desigur de primari liberali din armata PNL, au fost aduşi, mai cu sila, mai cu forţa, la Călăraşi ca să vadă în carne şi oase un „dulap” de Sibiu, în fugă şi prin judeţul nostru (apropos, ce-o fi căutat KWI într-o comună condusă de un pesedist?) spre obţinerea unui nou mandat de trântor. Foştii şi actualii parlamentari, boşi de boşi, (minune, l-am zărit chiar şi pe Predoiu, vestitul premier din umbră, inhalând aer de Călăraşi!), directorii de instituţii subordonate Primăriei (şi-or fi tăiat orele din condică dacă tot au făcut politică în orele de program?), amazoanele gălbejite de vreme, primarii şi consilierii judeţeni cu rang de vicepreşedinţi, viceprimarii şi mai ales primarul s-au întrecut în osanale la adresa bizarului musafir, „îmbâcsind” fiecare Facebook-ul cu fotografii şi „rânduri” omagiale, semn că între ceauşism şi iohannism nu-i nicio diferenţă. Din nefericire!

Primarul Drăgulin, uns preşedinte, peste gaşca liberală, în urmă cu vreo 2 ani de greii partidului, şi-a luat şi angajamente în faţa conducătorului iubit, ca pe vremurile dictatorului şi odioasei sale soţii. ”Vom câştiga alegerile prezidenţiale iar anul 2020 ne va găsi victorioşi şi în alegerile locale şi parlamentare. Prezenţa dumneavoastră alături de noi ne obligă să avem motoarele turate la maxim, chiar din prima zi de campanie. (...) Ne dorim ca rezultatele de la Călăraşi să fie mult peste 50% şi să contribuim ca tradiţia liberalismului călărăşean începută în 2004 să continue. Liberalii călărăşeni sunt gata pentru a începe lupta electorală a cărui câştigător veţi fi dumneavoastră, domnule preşedinte Klaus Werner Iohannis!” (sursa www.infomuntenia.ro). Zău, jenant, parcă-i ruptă din filmul "Congresul al 14-lea reloaded"!. Deh, reminiscenţele sale comuniste îi mai joacă şi în ziua de azi, feste.

Oricum e bine, domn Drăgulin că după 5 ani l-ai reevaluat pe Iohannis, asta după ce în 2014, tot ca acum în preajma unei campanii electorale prezidenţiale, ai ales să te închini la alte icoane politice! E rău însă că nici după 30 de ani de la Revoluţie, nu vă puteţi dezbăra de reflexele dobândite în comunism.

Dincolo de discursul slinos al ţăranului de Dragoş Vodă, se impun două mici comentarii.

Primul, atât liberalismul cât şi tradiţia liberalismului n-au început, în Călăraşi, chiar în 2004. Ci mult mai devreme, chiar în zorii anului 1990. Dacă ţi-a aduci şi dumneata aminte, domn Drăgulin, prin 2004 erai la PUR. Că ai trecut într-o noapte la PNL, după ce primiseşi o ofertă colosală de la PSD, chestiune care te cam pusese pe gânduri, e altă mâncare de peşte.

În al doilea rând, prin 2014, septembrie, ţi-era atât de dragă tradiţia liberală despre care crezi că ai pus umărul la construirea ei cu 10 ani mai devreme, că ai cotit-o de la dreapta la stânga, tot într-o noapte. Dacă-ţi mai aduci aminte, pe 14 septembrie ai tăiat-o la UNPR (numai partid de dreapta nu era ăla!) invocând la vremea respectivă „nepotriviri” insurmontabile cu dom’ Filipescu. Ce te face să crezi că nu se va repeta povestea şi anul viitor, mai ales că a şi declarat omu’, mai pe faţă, mai pe la spate, că nu-i mulţumit de felul cum stai în ochii călărăşenilor şi ca să se lămurească ar plăti chiar el un sondaj în acest sens? Dacă ieşi prost la procente?

Oricum de câte „dulcegării” aţi avut astăzi parte, Slavă Domnului că n-aţi luat-o razna cu glicemia! Mă refer la toţi cei care v-aţi îmbolnăvit de-a lungul timpului, muncind zi şi noapte, desigur, pentru binele călărăşeanului!

PS Dacă ar veni în oraş mai des KWI, am scăpa şi noi de calvarul gropilor. La cît de repede se cârpesc străzile...

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.