D. Coman, despre o candidatură la Primăria Călăraşi: Jocul democratic nu s-a oprit nicio clipă!

D. Coman, despre o candidatură la Primăria Călăraşi: Jocul democratic nu s-a oprit nicio clipă!

Dragoş Coman şi-a reiterat interesul de a candida pentru Primăria Călăraşi declarând în interviul pe care vă invităm să-l citiţi mai jos, că în cadrul partidului în acest moment se derulează un proces de evaluare a posibilităţilor fiecărui membru interesat de o asemenea competiţie. Concret, la nivelul partidului s-a declanşat deja un sondaj de opinie în care figurează ca subiecţi Dan Drăgulin, primarul în exerciţiu care a şi precizat că el va fi candidatul PNL pentru Primărie dar şi Dragoş Coman, cel care de la începutul anului ocupă funcţia de ministru secretar de stat în cadrul MTS.

Interesant, Dragoş Coman a mai subliniat că numele celui care fi susţinut de PNL pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ va fi anunţat în „momentul în care se declanşează campania electorală”.

Ştiu că n-aţi ascuns niciodată că sunteţi interesat de o candidatură la Primăria Călăraşi. Care ar fi intenţia dvs. pentru localele din toamnă? Luaţi în calcul posibilitatea să candidaţi?

Am intenţia să candidez. De fapt, am avut întotdeauna intenţia asta. Îmi doresc să candidez pentru Primăria Municipiului Călăraşi. În momentul de faţă se face o evaluare a fiecărui membru în parte. Fiecare îşi evaluează capacităţile şi posibilităţile de a candida, susţinerea pe care o are în partid dar şi în faţa călărăşenilor.

Concret, în cadrul partidului s-a declanşat sau urmează să se declanşeze vreun sondaj de opinie?

La nivelul partidului este desemnat candidatul organizaţiei PNL Călăraşi. E vorba de Daniel Ştefan Drăgulin, primarul în funcţie doar că fiecare dintre noi îşi face o evaluare a posibilităţilor de a candida. Jocul democratic nu s-a oprit nicio clipă. Există posibilitatea ca, inclusiv primarul în funcţie să considere că n-ar mai vrea să candideze, că ar vrea să facă cu totul altceva sau că ar vrea să lase pe altcineva să continue proiectele pe care le-a demarat. Există foarte multe posibilităţi.

Când va fi posibil ca noi, călărăşenii, să ştim cine va fi până la urmă candidatul PNL pentru Primărie?

În momentul în care se declanşează campania electorală! Teoretic, cu o lună înainte de alegeri. Jocul democratic asta spune. Dar încă o dată, e foarte important să ştim, în acest moment, am văzut ca şi spus de mai multe ori în public, candidatul PNL Călăraşi este Daniel Ştefan Drăgulin. Lucru care nu exclude şi o altă posibilitate. Oricând se poate lua o decizie în BPN, ori candidatul se poate răzgândi. Oricând persoana desemnată, în orice municipiu reşedinţă de judeţ, poate considera că nu mai vrea să candideze pentru funcţia de edil.

Dacă totuşi, în urma acestor evaluări, te clasezi pe 2, gândul de a candida se va stinge sau vei încerca sub sigla altui partid?

Dacă voi fi pe locul 2, eu sau oricare dintre persoanele măsurate, va susţine persoana de pe primul loc. Dacă Daniel Ştefan Drăgulin este primul în preferinţele călărăşenilor, cu siguranţă toţi membrii partidului îl vor susţine pentru un nou mandat.

Mai circulă o informaţie potrivit căreia dacă actualul primar rămâne candidat al partidului dar nu va reuşi să câştige alegerile, atunci va primi un „wild – card” din partea conducerii centrale însemnând primul pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor. E posibil aşa ceva?

N-am auzit de o discuţie de genul ăsta. Nu cred c-ar fi posibil. Nu-ar avea nicio raţiune. Dacă eu mă consider pregătit să candidez pentru o funcţie din administraţia publică locală, nu cred că aş lua în calcul să mă duc într-un legislativ. Ar trebui să mă gândesc foarte bine şi să aleg una din posibilităţi. Nu cred că este productiv. Eu mă pregătesc pentru o anumită poziţie. Raportându-mă la persoana mea, dacă mă pregătesc pentru o funcţie în administraţia publică locală, se consideră că voi consuma timp, resurse ca să dau un randament bun pentru poziţia respectivă, nu? Nu pot să candidez la Primărie iar dacă pierd să încerc şi pentru Parlament. Nu e fair – play nici faţă de colegii de partid. Nu cred că cineva ia în calcul aşa ceva. Cred că sunt doar zvonuri.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.