Cât de „liberal” mai e PNL Călăraşi?

Cât de „liberal” mai e PNL Călăraşi?

Chiar în ziua votării bugetului Judeţului, joi, mai exact cu o oră înainte de startul şedinţei ordinare de plen, consilierii liberali, cu vreo 2-3 excepţii au fost „invitaţi” la sediul partidului, participând la o şedinţă de instruire, „prezidată” de vicepreşedintele CJ, Valentin Barbu, secretarul general al PNL Călăraşi. Celor prezenţi li s-au adus la cunoştinţă amendamentele ce urmau a fi propuse în plen, pe marginea Proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului CJ, sugerându-li-se celor prezenţi să le înghită pe nemestecatelea, adică să le voteze fără să mai comenteze, în caz contrar riscând să figureze pe lista de excluşi din partid în cel mai scurt timp posibil. Sa aibă şi ei soarta lui Iliuţă!

Cele mai multe din amendamentele care au fost enunţate, în plen, cum ar fi de plidă reducerea bugetului pentru reabilitarea sediului Prefecturii cu 3 milioane de lei, adică de la 4 milioane la 1 milion sau diminuarea sumelor alocate pentru finanţarea Festivalului Flori de Mai de la 4 la 2 milioane lei, în condiţiile în care anul trecut acesta a fost cifrat la 5,5 milioane lei, fac parte, clar, dintr-un registru „populist”, având un evident substrat electoral. Ele au stârnit chiar şi râsete-n sală, transformând plenul şedinţei într-o sală de circ! Din păcate!

Din punct de vedere politic, domnul Barbu e de înţeles, asumându-şi cu sfinţenie „imbecilităţile” lui Filipescu şi Drăgulin, pe marginea unor teme cum ar fi de pildă „cheltuirea nejustificată a banului public”. Când astfel de lecţii îţi sunt livrate de cei doi „profesionişti” în viaţă care au tocat ani la rând bugete de milioane de euro, fără să-i mai întrebe nimeni de sănătate, atunci şi toate înjurăturile din lume tot nu sunt suficiente ca să-ţi verşi amarul pe cârca lor.

Desemnat de Filipescu candidat PNL la şefia CJ, Barbu e, de-acum, în opoziţie cu Vasile Iliuţă pe care atât dumnealui cât şi ceilalţi lideri de marcă, pomeniţi mai sus, îl vor în afara partidului şi a Consiliului Judeţean, chit că până la terminarea mandatului mai sunt totuşi cel puţin 3 luni!

Doar că „demersul” său, copiat parcă din manualurile din care se înfruptau ideologic odinioară Filipescu şi Drăgulin la „Ştefan Gheorghiu”, pare fără sorţi de izbândă.

Consilierii care au refuzat să ridice „mâna” în plen, adică n-au răspuns la comandă, şi între noi fie vorba nu-s deloc puţini la număr, nu riscă mai nimic. Cel mult o înjurătură pe la spatele lor!

M-am uitat pe „restul” din lista de candidaţi propusă de PNL în 2016. Adică de la 21 la 31. Mulţi dintre ei au deja funcţii sau deţin mandate de aleşi locali în teritoriu. E greu de crezut că le vor abandona doar ca să satisfacă orgoliile şi aşa mărunte ale unui tandem care stă la butoane de circa 16 ani, fără rezultate spectaculoase. Cu excepţia celor personale, ori de grup.

În PNL Călăraşi, uşor – uşor se instituie dictatura! Cine nu îmbrăţişează ideile lui Filipescu ori Drăgulin, devine automat inamicul oficial al partidului şi-n consecinţă trebuie pus pe făraş şi aruncat la tomeron. Partidul a devenit o redută în care cei care îndrăznesc să nu le facă pe plac „maneliştilor” din conducere, sunt jigniţi, mânjiţi cu noroi, arătaţi cu degetul pe Facebook. Ostracizaţi! Ăsta da liberalism, vizibil alterat, din nefericire, cu vădite impurităţi stalinisto-comuniste!

Până la vară, Filipescu şi Drăgulin sunt decişi să dea foc şi în teritoriu. Acolo unde primarii PNL îndrăznesc să-l urmeze pe Iliuţă într-un alt proiect politic ori au alte simpatii, chit că au obţinut rezultate frumoase în 2016 umplând partidul cu zeci de consilieri locali, viitorul s-ar putea să le aducă acestora necazuri ,mergându-se până la dizolvarea Consiilor Locale prin retragerea sprijinului politic aleşilor partidului.

Cine va avea de suferit, în primul rând? Cetăţeanul! Ca să fie limpede!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.