C. Pandea: Prima propunere legislativă pe care aş vrea să o fac va fi să modificăm Legea de organizare şi funcţionare a CNI-lui

C. Pandea: Prima propunere legislativă pe care aş vrea să o fac va fi să modificăm Legea de organizare şi funcţionare a CNI-lui

PNL Călărași deschide lista pentru Senat la alegerile din 6 decembrie cu Ciprian Pandea. Tânărul care în 2017 a reușit să convingă autoritățile centrale să direcționeze spre Călărași proiecte în cadrul PNDL 2 de peste 700 de miliarde de lei vechi. În calitate de viitor senator, Pandea vizează continuarea procesul de dezvoltare a României, țintind în acest sens ‘reanalizarea” Legii de organizare și funcționare a Companiei Naționale de Investiții (CNI)astfel încât să poată fi depuse inclusiv proiecte de canalizare şi nu doar microstaţii de epurare.

Ciprian Pandea, locul 1 la Senat din partea Partidului Naţional Liberal Călărați. Ce înseamnă asta?

Ciprian Pandea: Da, aşa este. Înseamnă în primul rând încununarea muncii de 4 ani pe care am făcut-o în cadrul judeţului Călăraşi, înseamnă responsabilitate şi înseamnă continuitate pentru proiectele începute, derulate şi, sper eu, pentru noi proiecte de viitor în ceea ce priveşte dezvoltarea judeţului Călăraşi.

Sper că nu exagerez, dar ai pus foarte serios umărul la aducerea în județ a unor proiecte în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală 2. La vremea respectivă, dacă nu mă înşel, au fost încheiate contracte de peste 700 de miliarde la nivel de judeţ, şi mă refer la anul 2017.

Ciprian Pandea: Aşa este. Din păcate mi-aş fi dorit să aducem mult mai mulţi bani, dar atât am putut pe PNDL însă cu siguranţă în următorii 4 ani vom aduce şi mai multe proiecte în ceea ce priveşte finanţarea prin Compania Naţională de Investiţii şi nu în ultimul rând, sper eu, cu nişte oameni destul de aplicaţi să reuşim să atragem foarte multe fonduri europene în perioada imediat următoare.

Eşti la a doua campanie electorală pentru parlamentare. Pe prima ai câştigat-0. A doua se anunţă la fel de complicată...

Ciprian Pandea: Eu cred că apele s-au limpezit cât de cât. Din punctul meu de vedere, cred că vor conta foarte mult tinereţea şi dorinţa candidaţilor de a-şi impune punctul de vedere şi a-şi face cunoscut judeţul, respectiv proiectele pe care vor să le dezvolte în fiecare judeţ, acolo unde ei vor fi aleşi. Cred că va fi o campanie atipică într-adevăr prin prisma faptului că avem această perioadă cu COVID-ul dar cred că oamenii sunt destul de bine informaţi şi mă bucur să văd că electoratul se schimbă de la an la an şi sunt foarte bine informaţi, motiv pentru care cred că vor vota în cunoştinţă de cauză cei mai buni candidaţi.

Senzaţia mea e că PNL Călărași parcă e într-un recul. Cred că resimte şocul de la locale, parlamentarele sunt foarte aproape, dar mai ştiu că aveţi resurse să vă regeneraţi rapid şi să veniţi cu ofertă concretă, corectă, onestă în faţa cetăţeanului.

Ciprian Pandea: Aşa este. Dincolo de faptul că la locale PNL Călărași a pierdut atât preşedinţia Consiliului Judeţean cât şi Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, a mai avut parte şi de un eveniment tragic odată cu decesul preşedintelui, Dan Drăgulin. Însă având în vedere că este un partid mare ne-am repliat cât se poate de repede pentru că, aşa cum ştim cu toţii, un partid nu stă nici într-un om, nici în două persoane, ci stă într-o mulţime de oameni şi de opinii. Ne-am repliat, suntem o echipă tânără, ne dorim foarte multe lucruri pentru judeţ, vrem să demonstrăm, vrem să le redăm oamenilor încrederea în ceea ce înseamnă Parlamentul României şi nu în ultimul rând având în vedere că Emil Dumitru este secretar de stat la agricultură şi s-a implicat deja activ în ceea ce priveşte proiectele pe domeniul agricol, eu m-am implicat în ultimii 4 ani în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare ale judeţului Călăraşi cu siguranţă şi Alin Drăgulin prin funcţia pe care o ocupă la nivel guvernamental va face acelaşi lucru şi cred eu că peste 4 ani alegătorii vor şti că au ales ce a fost mai bine pentru ei şi cu siguranţă ne vom regăsi pe aceleaşi liste.

Ce ne spui despre echipa pe care o propune PNL Călărași pentru 6 decembrie.

Ciprian Pandea: Este o echipă tânără, este o echipă ambiţioasă, foarte bine pregătită din punct de vedere profesional, fiecare pe domeniul lui. Este o echipă care a demonstrat de-a lungul timpului că poate face performanţă şi cred eu că ar trebui ca oamenii să dea crezare, să aibă încredere în tineri că vor face tot ceea ce este bine pentru judeţul Călăraşi, respectiv pentru România.

Sunteţi pregătiţi pentru campanie?

Ciprian Pandea: Da, eu pot spune că suntem pregătiţi. Ne-am reașezat destul de repede, nu este o campanie prin care unii să nu mai fi trecut, motiv pentru care experienţa unora mai vechi, cu ambiţia şi tinereţea altora mai noi, cu siguranţă va aduce o plus valoare.

Ce vrea să facă Ciprian Pandea, în calitate de senator, pentru judeţul Călăraşi?

Ciprian Pandea: Prima propunere legislativă pe care aş vrea să o fac va fi să modificăm Legea de organizare şi funcţionare a CNI-lui, astfel încât să poată fi depuse inclusiv proiecte de canalizare şi nu doar microstaţii de epurare. Și nu în ultimul rând, vreau să modificăm legislaţia administraţiei publice locale astfel încât să debirocratizăm România.

Vei rămâne în continuare în Consiliul Judeţean sau vei părăsi...

Ciprian Pandea: Nu, nu voi rămâne în Consiliul Judeţean. Cred că am făcut tot de a depins de mine ca să câştigăm cât mai multe voturi la Consiliul Judeţean dar nu, nu noi rămâne acolo. Ţelul meu este cu totul şi cu totul altul.  

Mulțumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.