B-dul N. Titulescu, tot în prelungiri! #sepoate

B-dul N. Titulescu, tot în prelungiri! #sepoate

“Perla” realizărilor lui Drăgulin “Amenajarea peisagistică şi modernizarea B-dului N. Titulescu” tot nu e finalizată! Parcă ar fi un blestem pentru Drăgulin&Co care nici acum în toiul campaniei electorale nu pot tăia panglica, în dispreţul opoziţiei!

Deşi iniţial lucrările de execuţie ar fi trebuit să se finalizeze pe 14 martie 2020, termenul de 12 luni acordat, potrivit autorizaţiei de construire nr. 56 / 25.02.2019 (data începerii construcţiei: 14.03.2019) nu a fost respectat. Nu se ştie de ce, nimeni nu s-a sinchisit să ofere o explicaţie! A urmat o primă „păsuire” pentru constructorul SC Saga Business Constrcut SRL, de 5 luni. Adică lucrarea urma să fie recepţionată pe 14 august. Nici acest termen nu a fost respectat şi de data asta, nimeni, nici măcar primarul Drăgulin n-a avut vreo explicaţie de dat. #sepoate, dacă tot vorbim de Administraţie responsabilă în Călăraşi!

Sursele noastre susţin că a fost „acordat” o nouă prelungire, de data asta de 3 luni, lucrările urmând a fi gata pe 14 noiembrie 2020. Punem rămăşag că nici acest termen nu va fi respectat?

În acest moment, potrivit datelor furnizate chiar de Executivul Primăriei, în 2019 a fost decontată suma de 3.687.025,62 lei (fără TVA) iar în 2020, suma de 1.316.335,26 lei. Înseamnă că din valoarea contractului de 6.230.128,19 lei a mai rămas de decontat 1.226.767,31 lei (fără TVA). Banii, ca să ştiţi, provin dintr-un împrumut bancar pentru care vom plăti cu vârf şi îndesat!

Administraţia competentă „marca Drăgulin” şi-a pus amprenta şi pe proiectul privind „Reabilitare şi modernizare strada Griviţa”. Demarate pe 14 mai 2019, lucrările ar fi trebuit să fie gata 16 luni mai târziu, adică pe 14 septembrie 2020. Aveţi impresia că se vor finaliza atunci, adică peste o săptămână, potrivit calendarului? No way, în acest caz fiind avansat deja un termen de amânare de 6 luni. Keep calm, e de-abia începutul. Şi această investiţie de suflet a primarului Drăgulin, estimată la 11.081.258,84 lei, este finanţată dintr-un împrumut bancar. #sepoate dacă tot vorbim de Administraţie responsabilă la Călăraşi!

titulescusantierinlucru

Votat la a doua strigare!

Proiectul de Hotărâre privind amenajarea peisagistică a B-dului N. Titulescu a fost pentru prima oară pus pe masa consilierilor locali, spre votare, în şedinţa din ianuarie 2018. Valoarea investiţiei a fost estimată la 9.033.680 lei cu TVA din care C+M este de 7.937.534 lei cu TVA. În urma unei ample dezbateri, proiectul avea să pice, primind totuşi 10 voturi din cele 20 exprimate. Trei consilieri s-au abţinut iar alţi 7 au votat împotrivă.

Iată ce a spus atunci chiar în plenul şedinţei, Marius Dulce, candidatul susţinut de PSD pentru Primăria Călăraşi, cel care-I provoacă atâtea nelinişti megastarului de la PNL, DSD: “Noi nu considerăm că este o prioritate acest bulevard, la suma care se vrea alocată, 90 de miliarde vechi, 9 milioane de lei. Considerăm că pe banii aceştia putem termina cartierul Măgureni cu canalizare menajeră, cu asfalt, cu ce vreţi dumneavoastră, pe banii aceştia putem face cartierul Mircea Vodă, pe banii aceştia putem face Rocada, despre care am spus că vrem să o facem, pe banii aceştia putem termina cartierul FNC, Cărămidari, orice vreţi dumneavoastră. Nu spunem că nu arată foarte frumos, m-am uitat un pic în prezentare, era bine să o avem şi la comisii dar cred că după ce s-au făcut discuţiile pe comisii a apărut şi această prezentare, ideal ar fii să ne gândim să facem aceste cartiere şi după aceea să investim pe o strada de 826 de metri 160 de băncuţe şi ce Dumnezeu mai punem acolo. Să cheltuim 90 de miliarde, 9 milioane de lei, nu cred că este oportun”

În plenul şedinţei ordinare din aprilie, proiectul a fost din nou pus în discuţie, de data asta valoarea investiţiei fiind de 8.130.873,38 lei cu TVA din care C+M este de 7.129.631,42 lei cu TVA. De data asta, proiectul a trecut cu 12 voturi pentru şi 8 abțineri, din 20 voturi exprimate.

Contractul de lucrări, semnat în noiembrie 2018

Conducerea Primăriei municipiului Călăraşi a anunţat, pe 12 noiembrie 2018, pe pagina oficială de facebook a instituţiei că s-a semnat contractului de lucrări privind modernizarea B-dului Nicolae Titulescu. “A fost semnat contractul de lucrări pentru proiectul ”Amenajare peisagistică și modernizare B-dul Nicolae Titulescu între strada Cornișei și strada Locomotivei”! Asocierea dintre Saga Business Construct SRL (lider) și Komora SRL (proiectant) a fost declarată câștigatoare a achiziției publice.

Valoarea de contract este de 6.230.128,19 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 24 de luni. Până în primăvara lui 2019 (când vor începe efectiv lucrările), se va executa proiectarea relocării rețelei de iluminat și a rețelei de canalizare pluvială (pentru carosabil, spații verzi și trotuare existând deja un proiect tehnic).

Lucrările constau în modernizarea și amenajarea Bulevardului Nicolae Titulescu, între străzile Cornișei și Locomotivei (pe o lungime de 826,50 m. l.), însemnând carosabil, parcări, trotuare, zone verzi, intersecțiile cu străzile laterale, scurgerea apelor, relocarea instalației de iluminat, montare de mobilier stradal.” se arăta în mesajul postat pe Facebook.

Ce lucrări trebuiau efectuate

B-dul. Nicolae Ttitulescu are o lungime de 826,50 m, realizată din aliniamente, 12 frânturi a căror unghiuri depăşesc valorile de 197 g şi o curbă arc de cerc de R=30 m. Principalele cantităţi de lucrări rezultate în urma executării proiectului sunt:

-  Suprafaţa asfaltată: 13520 mp

-  Suprafaţă trotuare: 8291 mp

-  Suprafaţă Zone Verzi: 5635 mp

-  Borduri cilindrice: 3116 m

-  Borduri mici: 2237 m

-  Borduri mari: 140 m

-  Bănci stradale: 163 Buc.

-  Coşuri gunoi stradale: 103 Buc.

-  Indicatoare de circulaţie: 42 Stâlpi

-  Marcaje longitudinale: 3.26 km (echiv.)

-  Marcaje suprafaţă: 580 mp

“Pentru obiectivul “Amenajare peisagistică şi modernizare B-dul N. Titulescu între str. Cornişei şi str. Locomotivei din Municipiul Călăraşi” vă aducem la cunoştinţă faptul că lucrările au fost executate cu respectarea cerinţelor din proiect, se încadrează în valoarea contractului, nefiind executate categorii de lucră de altă natură decât cele incluse în proiect” (sursa Primăria municipiului Călăraşi). Credeţi?

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.