Schimbări de la 1 ianuarie 2019: Salariul minim creşte între 9% şi 23%. Pensiile vor fi majorate. L. State: PNL si USR nu fac altceva decât să genereze panică

Schimbări de la 1 ianuarie 2019: Salariul minim creşte între 9% şi 23%. Pensiile vor fi majorate. L. State: PNL si USR nu fac altceva decât să genereze panică

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, vineri, în deschiderea sedinţei de Guvern, despre majorarea cu 9% a salariului minim pe economie de la 1 ianuarie. Premierul spune că speculaţiile din spaţiul public potrivit cărora salariile şi pensiile vor fi îngheţate sunt nefondate, precizând că acestea vor continua să crească în anul viitor.

Liderul ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State susţine că adversarii politici ai alianţei PSD – ALDE “au propagat” în ultimele zile o serie de informaţii apocaliptice, evident false, obiectivul PNL şi USR fiind Acela de a genera panică la nivelul opiniei publice. “În pofida tuturor avertismentelor apocaliptice venite din partea PNL pe parcursul ultimelor zile, dar şi în pofida unor informatii false, Guvernul azi a dezminţit prin deciziile sale toate aceste minciuni. Mai exact, salariile şi pensiile nu vor fi îngheţate, nici nu vor scădea. Salariul minim creşte de la 1 ianuarie între 9% şi 33%. De asemenea, salariile vor continua să crească potrivit legii salarizării. Construcţia bugetului pe anul viitor are prevăzută această majorare. Cu alte cuvinte, salariile şi pensiile nu vor şi îngheţate, vor creşte, aceasta pentru că au apărut în spaţiul public anumite informaţii care pot crea incertitudine şi cred că nu este drept să ne jucăm cu sentimentele pensionarilor, ale salariaţilor şi să ducem în spaţiul public informaţii eronate. Referitor la informaţiile prezentate de PNL pe parcursul zilei de joi, asistăm la o atitudine profund iresponsabilă a celor din opoziţie, cei care vorbesc despre informaţii prezentate pe surse de către o federaţie sindicală şi nu ţin cont de precizările ministrului de Finanţe. PNL şi USR nu fac altceva decât să genereze panică la nivelul opiniei publice, sperând că astfel vor obţine capital de imagine. Interesul personal contează mai mult pentru cei din PNL şi USR, în detrimentul interesului comun al românilor. Cea mai noua ieşire publică a celor din PNL arată lipsa de responsabilitate a acestora şi dorinţa de a genera panică în rândul oamenilor. Reprezentanţii PNL vin şi profeţesc crize, în speranţa că aşa vor atrage atenţia, crize care la ora actuală sunt doar în PNL. Este firesc ca Opoziţia să critice guvernul. Ceea ce nu e firesc este ca Opoziţia să mintă opinia publică.” a declarat liderul ALDE Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.