L. State: Sperăm ca în cel de-al doisprezecelea ceas preşedintele să renunţe la jocul politic împotriva Guvernului

L. State: Sperăm ca în cel de-al doisprezecelea ceas preşedintele să renunţe la jocul politic împotriva Guvernului

Premierul, Viorica Dăncilă, i-a solicitat vineri preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire pentru Dezvoltare şi Transporturi.

„Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. În consecinţă, îi solicit preşedintelui României ca în virtutea prerogrativelor constituţionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a instituţiilor publice, să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire, pentru ca activitatea celor două ministere să se desfăşoare cât mai eficient”, a spus Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Ne apropiem de finalul lunii ianuarie, iar preşedintele Iohannis refuză să accepte propunerile de miniştri înaintate de premierul României, lucru nemaivazut în România. Practic, dumnealui este cel care blochează cu bună ştiinţă activitatea a doua ministere importante pentru România, pentru Guvern.” susţine liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State  (foto stânga) care a continuat “Sunt două portofolii care nu pot să meargă la nesfârşit pe bază de interimat, ci este necesar un ministru cu mandat plin. Presedintele Iohannis a continuat, de la începutul anului şi până în prezent, dezbinarea societăţii româneşti prin toate deciziile sale. În momentul în care sabotarea guvernului devine politică de campanie, atunci cei care au de pierdut sunt românii, indiferent de cei pe care îi susţin politic sau nu. Totodată, preşedintele Iohannis nu a fost capabil să aducă motive de legalitate atunci când a respins propunerile premierului Dăncilă. S-a agăţat de tot felul de elemente care nu au nicio legatură cu dosarul de numire. Aşteptăm decizia preşedintelui, sperăm să vină cât mai repede, deoarece Guvernul are nevoie de toţi miniştrii săi pentru a funcţiona. Sperăm ca în cel de-al doisprezecelea ceas preşedintele să renunţe la jocul politic împotriva Guvernului.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.