L. State: Propunerea ALDE în privința votului în diaspora a fost aceea a votului anticipat prelungit

L. State: Propunerea ALDE în privința votului în diaspora a fost aceea a votului anticipat prelungit

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Executivul ia în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondenţă şi alte măsuri care să contribuie la o mai bună desfăşurare a procesului de vot. Dăncilă a afirmat că a cerut Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Afacerilor Externe să analizeze desfăşurarea votului de la 26 mai pentru a stabili ce nu a mers bine şi care sunt soluţiile pentru asigurarea dreptului de vot.

„Ne-am bucura dacă de la preşedinte şi opoziţie am avea un proiect.” A mai susţinut Viorica Dăncilă.

“Propunerea ALDE în privința votului în diaspora, adoptată în cadrul Biroului Politic Central al ALDE din 29 mai, a fost aceea a votului anticipat prelungit.” a precizat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, care a continuat “În cadrul Comisiei speciale create pentru soluționarea problemei votului din străinătate, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu, ALDE va susține ca secţiile de votare să fie înfiinţate şi deschise cu cel puţin o săptămână înaintea votului. Astfel, va exista o săptămână deschisă secţia de vot în așa fel încât şi cei care locuiesc în zone mai îndepărtate să își poată exercita dreptul de vot. Vrem să găsim o soluție rapidă pentru votul în diaspora. Nu mai putem improviza și ghici câți români o să meargă la vot într-o secție sau alta.”

State a mai adăugat că PNL n-ar fi de acord cu varianta votului anticipat pe care o susţine şi Klaus Iohannis. “Interesant este faptul că tocmai PNL-ul lui Iohannis nu e de acord cu varianta votului anticipat, pe care și președintele a anunțat că o susține. Oare care să fie motivele din spatele acestei decizii a PNL? Faptul că își doresc pe mai departe să folosească diaspora în scopuri electorale? Acum își dau cei din PNL arama pe față.” a conchis Laurenţiu State.