L. State: Moțiunea a arătat din nou că de actuala Opoziție este doar gura. Dacă nu e de țipat, de aruncat invective, nu se prea descurcă!

L. State: Moțiunea a arătat din nou că de actuala Opoziție este doar gura. Dacă nu e de țipat, de aruncat invective, nu se prea descurcă!

Plenul Parlamentului a respins, marţi, moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot", depusă de PNL, USR, PMP, UDMR şi neaflilaţi. Este a treia moţiune cu care se confruntă Cabinetul condus de Viorica Dăncilă, cea care a preluat şi şefia PSD, după încarcerarea lui Liviu Dragnea. Moţiunea de cenzură, respinsă de Parlament. Opoziţiei i-au lipsit 33 de voturi. S-au înregistrat doar 200 voturi „pentru” şi 7 împotrivă şi 3 abţineri. Au fost prezenţi 359 de parlamentari.

„Moțiunea a arătat din nou că de actuala Opoziție este doar gura. Mai greu cu faptele ei. Dacă nu e de țipat, de aruncat invective, nu se prea descurcă. La o asemenea moțiune, cu textul pe care l-au prezentat cei din opoziție nici nu puteai să te aștepți la alt rezultat. Textul moțiunii și modul în care s-au organizat cei din opoziție demonstrează că oamenii ăștia nu vor să intre la guvernare, ei nu vor să-şi asume să muncească.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Căălăraşi, Laurenţiu State care a continuat „PNL și USR vor să stea pe margine pe mai departe pentru a critica, pentru a nu-și afecta procentele. Am știut că moțiunea aceasta nu e ceva serios când am văzut că a fost trimis Elton John să o citească în plen. Inițiatorii acestei moțiuni vorbesc de dezbinare, de amenințări, de șantaj, de teroare. Tocmai ei, cei care sunt reprezentanții unor partide incapabile în ultimii ani să câștige alegerile pentru a accede la putere, dar vor să o facă prin mitinguri perpetue, prin pichetări de instituții, prin lupte cu jandarmii, prin agresarea pe stradă a politicienilor, prin instaurarea unui climat de teroare, prin blocarea piețelor și arterelor de circulație? Tocmai ei, care promit lichidări de proprietăți și arestări de oameni prin ordonanțe de urgență după ce preluați puterea? Tocmai ei, care vin la putere sporadic nu prin alegeri, ci grație unor evenimente tragice, insuficient lămurite până azi? Tocmai ei, care cred că drepturile omului sunt un lux? Tocmai ei, care spun că proprietatea privată este ceva rău, iar familia ar trebui să dispară ca să putem trăi în grup? Tocmai ei, care își ”burdujesc” listele electorale ori conducerile politice cu odraslele foștilor securiști și ni-i prezentați drept ”next generation” și speranța unui viitor democratic? Tocmai ei, care atunci când - în urma unui vot care se relevă tot mai mult, cu dovezi în mass-media, a fi fraudat -, reușesc să obțină un scor mai bun, se comportă ca și cum ar fi câștigat anticipat bătăliile politice pe următorii 10 ani și ar vrea să li se dea pe mână eventual și șefia ONU, NATO și cea a Comisiei Europene? Nu au câștigat, de fapt, decât o mică bătălie de etapă care nu prea le aduce niciun câștig din cele la care visează și asta îi deprimă, probabil.”

State apreciază că după alegerile europarlamentare din 26 mai „Liderii partidelor de opoziție au fugit de responsabilitate, și-au aruncat pisica de la unul la altul. Oameni buni, Orban, Barna, Cioloș, Rareș Bogdan, precum și alți lideri înainte de campania electorală anunțau că vin la guvernare, că fac, că dreg. Ce au făcut de o lună de zile?  Au fost lupte interne pentru putere, au fugit care încotro de asumarea răspunderii guvernării. Voturile românilor le-au transformat într-o lupta pentru putere, pentru scaune şi privilegii. Aceștia sunt oamenii Opoziției: o mână de politicieni care fug de responsabilități, care nu vor să facă lucruri pentru români.”

Liderul ALDE Călăraşi consideră că USR şi PNL, în realitate fug de guvernare de teama erodării care duce implicit la pierderea de voturi în faţa românilor. „Este foarte ușor să critici guvernarea, însă e foarte greu să vii cu propuneri concrete pentru România, pentru români. La guvernare mai greșești, te erodezi, nu ești pe placul tuturor. De aceea fug și PNL și USR de guvernare. Ei vor să fie înfășurați în staniol pentru a nu fi pătați, la fel ca președintele Iohannis. Cei din USR  și PNL au fost parte sau au susținut în 2016 guvernarea Cioloș, guvernarea cu zero rezultate, zero realizări pentru România. Am avut testul competenței lor. Am văzut ce pot face. Cu asta vor să îi convingă pe români acum că vor să guverneze din nou? Revenirea la guvernare a cabinetului Cioloș, combinat cu vechea gardă pedelistă din PNL, ar însemna condamnarea României. Cu ce oameni pot veni ce din USR la guvernare? Cu aceleași personaje fără pic de rezultate. Dan Barna - companie de consultanță care, începând cu anul 2010, a derulat contracte de aproape 400.000 de euro, cu ministere și cu un consiliu local controlate de Partidul Social Democrat. Cristian Ghinea – ONG-ul său și al partenerului Ciprian Ciucu, CRPE, a devenit abonat regulat al Departamentului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al MAE, obţinînd 34.000 euro în 2012, 140.000 în 2013, 104.000 în 2014, şi tot aşa. Ca ministru a atras ZERO fonduri europene, singurul proiect cu care se poate lăuda este cel pentru SRI. Dragoş Pâslaru - a făcut mai multe afaceri cu statul prin firma de consultanță GEA Strategy & Consulting. Politicianul a încasat bani inclusiv de la administrațiile din Slatina și Teleorman, fiefurile liderilor PSD Darius Vâlcov și Liviu Dragnea. Nicolae Dragos Pislaru este membru al asociației Grupul de Economie Aplicată cu sediul în apartamentul său. El a fost asociat, acționar sau administrator al mai multor firme. Cu ce oameni pot veni ce din PNL la guvernare? Cu niște vechi pedeliști reșapați a căror singură politică e buzunarul propriu și băieții deștepți care îi dirijează. Aceștia sunt posibilii miniștri pe care ar putea să îi propună cele două formațiuni, oameni de o moralitate precară, ale căror rezultate au întârziat să apară.” a susţinut State care a mai adăugat „Vechea Securitate nu a dispărut. Vechea Securitate doar s-a transformat. Şi a renăscut prin alianţa dintre puiuţii de securişti de la USR cu nepoţii de securişti de la PLUS. USR/PLUS este divizia politică a SRI şi are un singur obiectiv: conducerea României cu ajutorul cătuşelor.  Puiuţii de securişti de la USR şi nepoţii de securişti de la PLUS oferă doar un spectacol jalnic al apărării democraţiei, când democraţia trebuie apărată de astfel de marionete.”